Šta je sve Partizan dobio pobedom u Pragu i zbog čega ovoga puta nije zaradio UEFA bodove?

Crno-beli se vraćaju iz Češke s dobrim rezultatom i "punim džepovima novca"

  • 0
FK Partizan, FK Sparta Prag

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana ostvarili su veliku pobedu na gostovanju u Pragu protiv Sparte. Jedini gol na meču postigao je Kvinsi Menig, pa će tako crno-beli narednog četvrtka u 18.45 u Humskoj pred svojim navijačima imati idealnu priliku da se domognu osmine finala Lige konferencija.

Ovim trijumfom su crno-beli zaradili i druge benefite. Naime, ovaj trijumf je Partizanu doneo i ozbiljnu finansijsku injekciju, pošto će od UEFA dobiti bonus od 600.000 evra.

Takođe, veliku dobit ima i srpski fudbal, pošto je Partizan zaradio 500 bodova za nacionalni koeficijent, čime je faktički osigurano 11. mesto za Srbiju i samo u teoriji koja se graniči sa nemogućim (da Gent stigne fo dinala Lige konferencija uz sve pobede, a da Zvezda i Partizan više ne osvoje ni bod), Srbija u sezoni 2023/24 neće imati dva predstavnika u Ligi šampiona, od čega je šampionu obezbeđeno direktno mesto.

Nema sumnje da će to imati ogroman uticaj i na srpski fudbal, ali svi ostali srpski klubovi to moraju da shvate na pravi način i da se pojačaju, kako bi u Evropi bili konkurentniji, a ne samo "topovsko meso", kao što je to godinama unazad za gotovo sve klubove iz naše zemlje osim večitih rivala.

Jedino što Partizan nije ostvario u ovoj rundi, jesu bodovi na UEFA rang listi. Pobeda u Evropi uglavnom donosi 2.000 bodova, ali to ovoga puta nije slučaj, jer je UEFA odlučila da se u šesnaestini finala ne dobijaju bodovi, što ima logike jer mnogi timovi, koji su prošli direktno u osminu finala iz grupe, nisu u mogućnosti da igraju ovu rundu, pa bi oni samim tim bili oštećeni.

Video: Bivši Partizanov igrač provocirao Delije, nastao metež na terenu: Igrači Zvezde krenuli na Štulića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA