Džigi Ninković o saobraćajki, povratku u Partizan, Zvezdi, Štuliću: "Nije smeo onako da reaguje pred Delijama"

Možda bi upravo jedno "Partizanovo dete" moglo da već sada obezbedi crno-belima mirniji tok prvenstva posle narednog meču protiv Crvene zvezde

  • 10
Nikola Ninković, Nikola Štulić Foto: MN Press, Privatna arhiva

Kada bi se pričalo o fudbalerima koji su mogli mnogo više, jedna od asocijacija je definitivno Nikola Ninković, nekadašnji fudbaler Partizana. Popularni Džigi (28) je mnogo obećavao dok je bio u crno-belom dresu, međutim, prvo je usledio transfer u Italiju, tamo se nije snašao, počeo je da "upada" u probleme... Da bi se konačno vratio u Proleter i pokazao da i dalje u njegovim nogama ima fudbalske esencije koja ga je krasila kao mladića.

Ninković je pet godina proveo u prvom timu Partizana, za to vreme, Džigi je odigrao 121 utakmicu u crno-belom dresu, postigao je 17 golova i podelio je čak 26 asistencija. Kada se radi o vezisti, ovaj podatak je i više nego dobar, potom je usledio poziv iz Kjevo Verone, koji je privoleo tada mladog Ninkovića da se obre u Italiju.

Na Apeninima je proveo šest godina, pre nego što se vratio u Srbiju i ekipu Proletera, s kojom ima sasvim zadovoljavajuće rezultate ove sezone. Povratku u Proleter je prethodila i saobraćajna nesreća, kada je njegov automobil bio u potpunosti uništen, dok je Ninković uspeo da se oporavi i ponovo vrati na teren, prvo je otišao u Brešu, koja ga je šokantno otpustila, da bi usledila pauza, posle koje je stigao u Novi Sad i ekipu Proletera.

Sada "njegov" Proleter u narednom kolu dočekuje Zvezdu na domaćem terenu. Proleter koji inače važi za veoma nezgodnu ekipu bi mogao da bude "tvrd orah" fudbalerima Zvezde, koji su se namučili protiv Radničkog u Kupu, a koji u ovom meču imaju imperativ pobede s obzirom na trenutno bodovno stanje na tabeli Superlige, gde im Partizan "beži" već pet bodova.

Nikola Ninković, Proleter, Superliga Printscreen: TV Arena sport

Upravo bi Ninković mogao da bude igrač koji će doneti prevagu na meču sa Zvezdom, a on je za Telegraf rekao da će dati sve od sebe da njegov tim dođe do pobede.

- Naravno da ću dati sve od sebe i da ću imati poseban motiv protiv Zvezde. Odmah da naglasim, to nije samo protiv Zvezde, s njima igramo u nedelju, a ja se borim za svoj klub, za moj Proleter, s kojim ću protiv svakog kluba igrati na isti način. Ja sam proveo u Partizanu mnogo godina, oni su moj život, pa je logično da ću još više želeti da pobedim u ovakvoj utakmici, ipak sam ja partizanovac od malih nogu - rekao je Ninković, koji ističe da njegov tim ne sme unapred da se preda ni protiv koga.

- Želim da pariramo Zvezdi, da probamo da ih pobedimo ili makar da uzmemo bod, glupo je pretiti takvom klubu, svi znamo kakve igrače imaju, ali ne smemo ni da se predamo pre početka same utakmice. Ne želim kao tim da se predajemo protiv bilo koga..

Ninković takođe ističe i da bi naviše voleo, a i da bi tako bilo najrealnije - da se trka za titulu odluči u naredna dva derbija, te da bolji u tim mečevima i osvoji titulu.

- Mislim da bi najbolje bilo da se o tituli odlučuje u derbijima koji predstoje, ko je bolji neka pobedi i neka osvoji titulu. To je trenutno najpošetnije, ipak su oni superiorniji u odnosu na druge klubove u Superligi, a svakako bih voleo da Partizan u te derbije uđe sa što većom bodovnom prednošću - ističe Ninković.

Nikola Ninković, FK Partizan Foto: MN Press

Partizan - Najveća ljubav i potez Štulića koji nije trebalo da se dogodi

Kako je i gorepomenuto, Zvezda u meč protiv Proletera ulazi posle teške pobede protiv Radničkog u okviru Kupa Srbije. Fudbaleri iz Niša su uspeli da izdrže svih 90 minuta bez primljenog gola i dogurali su do penala, gde je sjajni Milan Borjan zaustavio čak četiri penala.

Ipak, ovu penal seriju je obeležio i mini-skandal koji je prouzrokovao Nikola Štulić, fudbaler koji je iz Partizana upravo i stigao u Radnički iz Niša.

On je posle gola Borjanu "utišavao" Sever, što je prouzrokovalo ogroman haos na terenu, Ninković ističe da on to ne bi uradio, ali da ipak može da razume ovakav gest i emocije kod mladog napadača.

- Gledao sam utakmicu i iskreno mislim da ja to ne bih uradio da sam na njegovom mestu. Navijači su tu i oni imaju pravo da vređaju, skandiraju i da rade šta god hoće. Igrač ne bi smeo da padne na to i ne sme da odgovori. Žuti karton ne znam da li je trebalo da dobije, ali mislim da nije smeo to da uradi - započeo je Ninković za Telegraf, te ubrzo nastavio.

Ja ne znam da li bih uradio, ali mogu da kažem da ga razumem. Shvatio je i on šta je uradio, pa se posle izvinio, jednostavno, ponele su ga emocije. Svi dobro znaju da je on iz Partizana otišao u Niš i to je tako na takvim utakmicama. Dao je gol na sjajan način i to ga je sigurno dodatno ponelo u trenutku, odreagovao je, nije trebalo tako, ali bitno je da je i on shvatio, dosta je mlad. Ne znam u kom bi to pravcu otišlo da je Zvezda izgubila meč - rekao je Ninković za Telegraf

Nikola Ninković, Dušan Vlahović Foto: MN press

Kako je Ninković proveo dobar period života u Partizanu, ta ljubav prema crno-belima nikad nije prestala, što je i on sam potvrdio. Gleda crno-bele kada god ima priliku, te je tako ispratio i meč protiv Sparte koji je Srbiji doneo dva predstavnika u Ligi šampiona.

- Naravno da sam gledao, mnogo je dobra stvar za sve nas, imaćemo dva predstavnika u Ligi šampiona. Jedan direktno, drugi u kvalifikacijama... U ogromnoj meri će to značiti svima u Srbiji i srpskom fudbalu, pogotovo Zvezdi i Partizanu. Svi ćemo se podići na jedan viši nivo. Zvezda je igrala Ligu šampiona, Partizan Ligu Evrope, sada Ligu konferencija... To bi trebalo da postane normlano u budućnosti, da svake sezone igraju u Evropi i tako predstavljaju Srbiju, tako bi i naš fudbal napredovao - kaže Ninković.

Naravno, kao bivši fudbaler Partizana, a ujedno i igrač koji je ostavio trag u Humskoj, Ninković je dosad nekoliko puta povezivan sa povratkom u Humsku, međutim, do te saradnje nikad nije došlo. Ipak, Nikola nikad nije "preboleo" taj klub, već njegova ljubav prema njemu ostaje ista, jer kako kaže - to nije klub, to je porodica u koju bi voleo da se vrati.

- Uvek su postojale priče, gotovo svaki prelazni rok, pogotovo letnji. Stalno su me povezivali s Partizanom i uvek je bilo lepo to čuti. Partizan je za mene život, oni su mi kao porodica i najbolji mogući osećaj je kad me neko iz Partizana zove, kada krenu te neke opcije, raspitivanja...

- Naravno da bih voleo da se vratim u Partizan, ne znam da li će to biti realno uopšte, da li ću ja Partizanu trebati i da li će se sve stvari poklopiti... Videćemo, ja bih želeo da se to u nekom trenutku da se dogodi, možda na leto, možda za godinu, tri, pet... Ne znam, ali nadam se i voleo bih da se desi.

Nikola Ninković Foto: MN press

"Bog mi je dao drugu šansu" - Saobraćajna nesreća i povratak u Srbiju

Tokom perioda u Italiji, Ninkovića je zadesila i automobilska nesreća koja ga je umalo koštala i života. Njegov auto je bio u potpunosti smrskan, a fudbaler je uspeo da se izvuče, na sreću, bez ikakvih posledica.

Tada je nastupao za Askoli, s kojim se kasnije i rastao, Džigi kaže da mu je Bog dao drugu šansu da igra fudbal. Ubrzo je stigao i poziv iz Breše, a onda...

- Posle saobraćajne nesreće, gde je sve, na sreću, prošlo dobro, dobio sam od Boga drugu šansu da igram fudbal. Otišao sam u Brešu, da bi mi klub zabio nož u leđa. Oni su mi namestili lekarske preglede, samo zato jer je trener koji me je doveo promenjen. I dalje sam u sporu s njima, a kako stoje stvari, 99 odsto ću ih dobiti, jer sam ja taj koji ima sve validne papire koji se tiču mojih povreda. Nepravda je to što se desilo, potom šest meseci nisam nigde igrao...- započeo je Ninković.

Posle Breše, popularni Džigi nije imao mnogo ponuda, upravo zbog straha i pitanja - Da li on može ponovo da igra fudbal?

- Kada se desila ta nesreća i kada sam se oporavio malo, svi su me pitali da li mogu ponovo da igram fudbal, ali niko nije znao da sam ja već dva meseca posle nesreće bio u punom trenažnom procesu, nisam imao nikakve ozbiljne posledice - rekao je Ninković, koji je potom rekao da ga je Proletera zvao i jedan klub iz Italije.

Nikola Ninković Foto: MN press

- Pre nego što sam došao u Proleter, zvala me je ekipa SPAL-a, međutim, njihovi uslovi me uopšte nisu zadovoljili. Usledio je poziv Proletera i nisam se mnogo dvoumio, odlučio sam se na povratak u Srbiju, jer sam tad mislio da ću ovde ponovo uspeti da se vratim na "fudbalsku mapu", ipak dve godine nisam igrao, nisam pošteno ni trenirao s ekipom.

- Sada s ove tačke gledište kažem da nimalo nisam pogrešio, ne kajem se, odabrao sam sjajan klub, tim koji se svakog dana diže na viši nivo i koji će u budućnosti tek pokazati kakav potencijal poseduje. Takođe, zadovoljan sam i sobom i svojim igrama, ako me zdravlje posluži... - ističe Ninković.

Tokom svoje karijere, Ninković je skupio 100 nastupa za nekoliko klubova u Italiji, a postigao je 21 gol i imao je 18 asistencija.

Video: Džigija Ninkovića slomile emocije posle gola: Zatresao mrežu, pa zaplakao na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun kralj ponoći

    18. februar 2022 | 16:43

    Stvarno smo pukli koji Džigi koji bakrači. Ninković je bio procečan igrač za pet godina podelio čak 26 asistencije dali je ovo neka šala. Odigrao 127 mečeva dao 27 golova i to računamo uspeh. Dali neko računao koliko je to golova po utakmici? Što se tiče Štulića pa on je još dete normalno da će proslaviti gol na svoj način,što mu cigani zameraju šta ga briga još mora priteći dosta vremana da bi slavio kao Kanga i Gobeljić. Nadam se da će i to vreme doći pa nek puknu od muke sekundarci.

  • DDF

    18. februar 2022 | 17:00

    Decko je sam sebi unistio karijeru...glava"paucina"

  • Zoran

    18. februar 2022 | 16:27

    Korila koza ovcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA