≫ 

Kup Koraća: Partizan u polufinalu, pobedio 53 razlike i naoštrio se za FMP Železnik

Lakši trening crno-belih protiv zemunskog Borca u četvrtfinalnoj utakmici KRK u Nišu

  • 27

Košarkaši Partizana silovito su krenuli u napad na trofej Kupa Radivoja Koraća, u četvrtfinalu su deklasirali drugoligaša Borac iz Zemuna rezultatom 101:48 (22:12, 25:18, 26:9, 28:9), pa će u borbi za finale igrati u subotu protiv FMP Železnika. U drugom polufinalnom meču snage će odmeriti Zvezda i Mega.

Finale je zakazano za nedelju od 21 sat.

tristan vukčević Foto: MN Press

Rezultat iz dobro ispunjene hale "Čair" sve govori, bila je ovo igra mačke i miša, Davida i Golijata, mada, ko je gledao prvih 15 minuta meča mogao je da vidi i poletni, efikasni i razigrani tim Borca koji je, ne baš namučio, ali je makar naterao legendarnog Obradovića da uđe u svoju prepoznatljivu "crvenu zonu" nervoze i prenese je na igrače, koji su u ostatku meča, posle lekcija Žoca, daleko ozbiljnije pristupili obavezama.

Serija Ledeja 5:0 s kraja prvog poluvremena, za beg Partizana na 47:30 bila je jasan znak da ćemo u nastavku gledati "jednosmernu ulicu" iz minuta u minut, kao što je i bilo. Partizan je nadirao u naletima, jedan za drugim, trojke, zakucavanja, igra u tranziciji, kontre... i prednost je očas posla rasla na 20, 25, 30, 35 razlike, i rasla dalje - do najvećih 56 pred sam kraj meča. Pre poena Borca, za utehu i tačku na ovaj neravnopravan meč.

Partizan je, jasno, rešio svaki problem individualnim kvalitetom onda kada je ponestajalo timske ideje i kad je šut zatajio. Tada se lopta kao po pravilu spuštala na Smailagića, Ledeja, Koprivicu i ponajboljeg aktera Tristana Vukčevića koji je zabavio navijače sa nekoliko atraktivnih zakucavanja, na kraju meč završio kao najefikasniji sa 16 poena.

Upravo je od Vukčevića stiglo nekoliko najatraktivnijih poena posebno u poslednjoj deonici kada je Borac izgubio elan i čvrstinu i kao takav bio totalno neravnopravan u svakom pogledu. Prelako su crno-beli probijali odbranu Zemunaca koje nije ni bilo tada, prednjačili u atraktivnosti i priredili vernim navijačima, vrlo rapoloženim večeras, sjajnu košarkašku predstavu.

Obradović je iskoristio ovaj meč da razigra sve igrače osim Lesora koji je dva dana pred Kup imao temperaturu, pa je odmorio za ovaj put. ostali su manje-više opravdali poverenje. Dangubić je ubacio 14 poena, Smailagić 12...

Kod Borca Bamazović sa 15 i Branković sa 14 poena bili su bolji od ostalih.

PARTIZAN - BORAC ZEMUN 101:48

(22:12, 25:18, 26:9, 28:9)

PARTIZAN: Vukčević 16, Avramović 10 (6as), Dangubić 14 (8sk, 6as), Miletić 8 (6sk), Trifunović 11, Panter 4, Kuruc 8 (7sk), Ledej 9, Zagorac, Koprivica 6 (6sk), Smailagić 12 (6sk), Mur 3

BORAC: Branković 14, Miculović, Sinovec 8, Balmazović 15, Trajković, Čelebić 5, Uskoković 3, Beader, Vukojčić, Ekmedžić, Milošević, Simeunović 3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neka se spreme mutanti

    18. februar 2022 | 21:31

    ocekujemo mutante u finalu..da ih zgazimo...

  • 18. februar 2022 | 22:54

    Opet se javljate. Znate samo da vredjate, tako ste valjda vaspitani. Vasa tuga je pregolema. Hvala ti Boze sto volim Partizan

  • JM

    18. februar 2022 | 22:45

    Veličate pobedu protiv tima iz B Lige. Kao,nešto,parni valjak melje. Ha,ha,ha. Sad kad vas FMP odere,zbog one kradje,od pre par dana,u Aba ligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA