Alegri nakon Vlahovićevog slabog meča: "Ima još dosta da uči, mora da napreduje fizički"

Italijanski stručnjak zna gde je grešio srpski napadač u duelu sa Torinom

  • 5
Dušan Vlahović Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Juventusaodigrali su u petak uveče nerešeno gradski derbi sa Torinom (1:1), a na toj utakmici srpski napadač Dušan Vlahović nije bio opasan po gol rivala, kao što je to bio slučaj u dosadašnjim mečevima. Kao i uvek posle utakmice, Masimilijano Alegri je komentarisao svog napadača, poručujući da mora još mnogo da uči i napreduje, ali i da mu problem predstavlja to što je došao iz ekipe koja igra jedan meč nedeljno.

Vlahović je odigrao najlošiji meč u dresu Juventusa, imao samo jedan pokušaj, a i on je bio izblokiran. Nije bio opasan po gol rivala srpski napadač, a trener gostiju Ivan Jurić rekao je da ga je Bremer, štoper Torina, stavio u džep, dok je Alegri je objasnio zašto je to bilo tako.

Imao je problema zato što je veoma dobar igrač, ima još dosta da uči. Kao i što drugi imaju da uče. Morao je da ceo meč da vuče Bremera po terenu i da mu ne dopusti da bude glavni. Njihov štoper je veoma jak na lopti u duelima, a mnogo slabiji kada menja poziciju zbog napadača - istakao je Alegri.

Italijanski stručnjak je napomenuo i fizičku spremu Vlahovića, odnosno to što je u Fiorentini igrao samo jedan meč nedeljno, dok će u torinskom klubu potrošnja biti veća zbog zgusnutijeg rasporeda, pa će morati i da poboljša svoju fizičku spremnost.

- Hajde da ne zaboravimo da dolazi iz tima koji je imao vrlo dobru sezonu, ali je igrao jedan meč nedeljno. Morate da napredujete, morate da se prilagodite tome inače fizički nećete moći da igrate na svaka tri dana - zaključio je Alegri.

Video: Stanojević o Dušanu Vlahoviću i Juventusu: Da ga ne svojatamo mi nešto, on se sam izborio za sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    19. februar 2022 | 12:23

    Možda je to istina ali majstore dao si 80 miliona Eura za njega takvog po tebi nekompletnog igrača... Pa koliko tek ti treba još da učiš...

  • Oli

    19. februar 2022 | 14:35

    Ronaldo kad je stigo 6 meseci mu je trebalo da se prilagodi timu cinimi se da je dao prvi gol posle 2-3 meseca.

  • Struka

    19. februar 2022 | 13:02

    Kako rekoste pre neki dan kad je mening dao gol sparti a la vlahovic. PRETERASTE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA