≫ 

Stanojević pred Radnički: "Maksimalni respekt, pozivam navijače da dođu i pruže podršku timu"

Trener crno-belih uputio je lepe reči za kolegu Nenada Lalatovića

  • 2

Fudbaleri Partizana dočekaće ekipu Radničkog iz Kragujevca u okviru 23. kola Superlige Srbije, a trener crno-belih Aleksandar Stanojević govorio je o meču, Lalatoviću, o situaciji sa VAR sistemom u prošlom kolu, a imao je poruku i za navijače.

Na početku o susretu sa Radničkim.

- Sutra nas očekuje nastavak prvenstva, svima nam poznato šta nam znači svaka utakmica, ulazimo sa maksimalnim respektom prema Radničkom i prema njihovom treneru Lalatoviću. U ovom trenutku nisu uigrani na način na koji njihov trener želi, jer su kratko vreme zajedno, a nadam se da ni sutra neće biti. Imaju dosta rešenja u napadu, u zavisnosti od toga ko će da igra. U svakom slučaju to je ekipa koja u svakom trenutku može da vas namuči. Svi su spremni, problem je samo što Zdjelar ima kartone i neće igrati, ostali su spremni - rekao je Stanojević, a zatim se osvrnuo i na utakmicu protiv Sparte:

- Fizički je bila izuzetno teška utakmica sa Spartom, ali neke igrače smo i zamenili. Početak je polusezone, nema akumulacije umora i mislim da ne bi trebalo da nam predstavlja to problem u ovom trenutku, nakon samo dve odigrane utakmice.

Kada je u pitanju stil igre Nenada Lalatovića, strateg Partizana smatra da njegov kolega još uvek nije mogao da stavi svoj pečat u igru Kragujevčana, jer je malo vremena proveo sa timom.

- Po mojoj proceni, on će svoj pečat dati posle reprezentativne pauze. Mislim da će tada biti taj njegov pečat, znam na koji način uglavnom igra, na koji način su mu timovi igrali, on je pobednik, ima dosta pobeda, zna da igra i prtovi jačih i protiv slabijih, s velikim respektom ulazimo u utakmicu. Analizirali smo, ali mislim da još uvek nije uspeo sve da namesti na način na koji on želi. Ne znam da li iko to može za 7 dana

Trener Radničkog je pred utakmicu sa Partizanom izjavio da je Stanojević najbolji trener lige.

- Hvala mu, znam ga izuzetno dugo i poštujem ga, drago mi je da takva ličnost koja je dosta ostvario ovde udeli kompliment. Zadovoljstvo mi je. Lalatović je izuzetan takmičar, zna kako da pripremi ekipu, i to ne samo kada je reč o motivaciji, već i tehnički i taktički. Videćemo za koje će se igrače opredeliti u napadu. Mi smo spremni, igramo na našem stadionu, i njima je važna pobeda jer se bore za opstanak i sigurno da će biti jedna izuzetno jaka utakmica i za jedne i za druge

Pozvao je i navijače, ali i imao poruku za njih da svu svoju energiju usmere ka svojim ljubimcima.

- Očekujemo i pozivamo navijače da nam pomognu sutra, ulaz je besplatan. Želimo da bude pozitivna atmosfera, verujte mi, nije lako pobediti svaku utakmicu, mnogo nam znači podrška navijača, voleo bih da bude pozitivna energija, usmerena samo ka nama, da ne bude ništa usmereno prema nekome drugom, ni prema njihovom treneru. Sve to nas remeti, nama je potrebna podrška za igrače, za tim, svaki aplauz, svaka pozitivna stvar nam mnogo znači u ovoj teškoj i surovoj borbi koja nas čeka do kraja.

- O Marku Jevtoviću i Ljubomiru Fejsi.

- Zadovoljan sam kako je igrao i u Pragu, i u Nišu. Nije prošao pripreme, nije lako da se adaptira, ali on vrlo lako prihvata sve zahteve i doneo je ono što smo tražili. Fejsa još uvek nije spreman. Očekujem da će biti spreman već posle Sparte - rekao je Stanojević.

O zdravstvenom stanju defanzivaca.

- Vujačić se dobro oseća, moći ću da računam na njega. Miljković nije spreman.

Govorio je Stanojević i o tome koliko je ekipi bitno da igra mečeve kod kuće.

- Svako putovanje je stres za igrače, pogotovo ako se vratite u 3-4 ujutru, kao što je to bilo iz Praga. Još jednom da pomenem navijače, potrebna nam je velika podrška, znači nam stadion i podrška navijača, pogotovo kada morate svaku utakmicu da pobedite.

Ivica Iliev je naglasio da će prvih pet utakmica biti najbitnije u prolećnom delu, ali Stanojević kaže kako će nakon prvih pet, doći narednih pet, a da je svaka bitna za crno-bele.

- Kada prođu tih pet, biće sledećih pet. Tako je u Partizanu bilo, i biće. Nikad se u istoriji svetskog fudbala desilo da na proleće, ili do decembra, jedna ekipa pobedi sve utakmice. Desilo se 1972. da je Benfika pobedila sve utakmice, ali u prvom delu prvenstva. Biće i poraza, i nerešenih, samo se nadamo da će sve biti regularno, a ne kao u ovih prethodnih par utakmica. 

Kada je reč o suđenju i o situacijama koje su se dešavale prethodnih sedam dana u srpskom fudbalu, Aleksandar Stanojević veruje da je sve bilo slučajno i da je to bio samo plod ljudske greške.

- Mi smo slušali šta će reći Sudijska komisija, javio se predsednik Sudijske komisije, rekao da svi greše, i da li ćemo mi imati tu nemačku kulturu. Dosta sam u fudbalu, gledao sam mnogo utakmica u nemačkom fudbalu i nikad nisam video da neki sudija stoji na dva metra od situacije i da pogrešno presudi. Imamo VAR, imali smo predavanja o tome dan ranije, a onda dođe utakmica u Nišu, upitan je bio prenos na Areni sport, a ujedno i VAR. Stav kluba je da neće igrati utakmicu ako se desi neki problem sa Arenom ili sa VAR-om. Sačekaćemo koliko je potrebno da se sve osposobi i da se igra tako utakmica. Nikada nismo davali nikakva saopštenja, i mi želimo da imamo tu nemačku kulturu. Da ne želimo, oglasili bismo se i rekli šta se desilo u prve dve utakmice, da je to bilo brutalno što se desilo, demonstracija sile, nešto što je vidljivo golim okom, a to nije bilo sankcionisano. Mi to nećemo reći, jer želimo da podržimo pravac u kom ide srpski fudbal, reprezentacija i sve ide u dobrom pravcu i mi se nećemo izjašnjavati i reći da je to bilo brutalno, već ćemo verovati da je to bila ljudska greška i sticaj okolnosti da se baš u tom trenutku desi. Ali, nećemo dozvoljavati da se takve stvari generalno dešavaju, vezano i za VAR, i za prenose utakmica. Ne vidim razlog bilo čemu, jer mislim da ne treba interese bilo koje vrste, pogotovo jer je dato obećanje pred početak prvenstva da će prvenstvo biti izuzetno regularno, mi se toga držimo i verujemo da su te stvari bile sticaj okolnosti i da nisu bili namerne, i da se neće ponavljati - rekao je Stanojević.

Za kraj je ponovo pozvao navijače da dođu i pruže podršku klubu.

- Još jednom pozivamo navijače da nam sutra pomognu, da samo nas bodre i svu energiju usmere samo prema nama, ni prema kome drugom, jer nam to mnogo znači - zaključio je Stanojević.

Video: Stanojević pred početak prolećne polusezone: Jedna utakmica može sve da promeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA