≫ 

Zvezda "preživela" Proleter: Pavkov postao heroj u 86. minutu, Borjan ponovo odbranio penal

Posle bledolikog drugog poluvremena, ekipa Zvezde se zadovoljna vraća u Beograd

  • 98
FK Crvena zvezda - FK Proleter Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da savladaju ekipu Proletera sa 2:1 u 23. kolu Superlige Srbije, čime su nastavili svoju trku za Partizanom u borbi za titulu. Apsolutni heroj crveno-belih je Milan Pavkov koji je postigao gol u 86. minutu.

Uh... Kakav meč je imala Crvena zvezda ovde, mogli su crveno beli sve mirnije da završe, ali... Lopta očigledno nije slušala kako je planirano, pa su ostale peripetije sve do poslednjih minuta.

Prvo poluvreme je definitivno prošlo u njihovom znaku, inicijativa tokom svih 45 minuta, iako su imali pad koncentracije na nekoliko trenutaka kada je stiglo do penala za Proleter.

Ipak, malo fudbalske sreće je i pogledalo Crvenu zvezdu u ovom meču. Nikola Ninković nije iskoristio svoj  jedanaesterac, pošto je Milan Borjan ponovo bio siguran i tako je "ostavio svoj klub u životu".

Kasnije je igra Crvene zvezde postala još direktnija, još žustrija i svim snagama su krenuli ka golu Nemanje Petrića, što im se isplatilo, pošto je Ben uspeo da savlada odličnog golmana. Drugo poluvreme je već bilo problematično, Proleter je preuzeo terensku kontrolu, što je i njima donelo gol. Tomović je pogodio malu mrežu i doneo je mnogo nesigurnosti u Zvezdine redove.

No, kako smo već i navikli, Zvezda se nije predala do poslednjih minuta i Milan Pavkov je postigao gol u 86. minutu, čime je svojoj ekipi doneo zlata vredna tri boda.

Proleter - Zvezda 1:2 (0:1)

(Tomović 62' - Ben 34', Pavkov 86')

Proleter: Petrić - Milošević, Jovanović, Andrejević, Mitrović - Jovanović, Ilić - Dunđerski, Ninković, Tomović - Kaluđerović

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Ivanić, Katai - Ohi

FK Crvena zvezda - FK Proleter Foto: MN Press

Crvena zvezda je od samog početka ušla napadački u ovaj meč, što se moglo videti već u prvih pet minuta susreta. Naleti sa svih strana ka golu Petrića su bili evidentni, dok je odbrana Proletera katkad i popuštala pod naporima fudbalera iz Beograda.

Prvu priliku je Zvezda imala u drugom minutu susreta, tačnije polupriliku, Katai je dobio slobodan udarac iskosa, ali njegov udarac je bio prelak za Petrića na golu Proletera. Već dva minuta kasnije, usledila je nova prilika. Sanogo je probacio do Bena, ovaj je "bocnuo" preko Petrića, ali je lopta otišla pored gola.

Period između 12. i 15. minuta je bio najdinamičniji. Prvo je Mirko Ivanić imao priliku, lopta je prošla po levom boku, Ivanić je pobegao čuvarima, ubacio je loptu po zemlji, ali Kanga je izblokiran. Sledeći napad Proletera je bio i njihova najveća prilika. Posle duela u 16 metara Pićini je laktom udario Tomovića, a ovaj je pao i arbitar Živković je pokazao na belu tačku.

Džigi Ninković i Borjanu su se našli oči u oči, Ninković je šutirao slabo, a kapiten Zvezde je uspeo da ukroti i taj udarac.

Od tog trenutka, Proleterova igra se svela na puku odbranu i ništa više od toga, dok su se Zvezdini napadi ređali jedan za drugim. Pretio je Ohi, ali je i njega zaustavio Petrić. Potom je usledilo pet minuta u kojima je Ben imao tri dobre šanse, od kojih je iskoristio jednu - onu u 34. minutu kada je i došlo do vođstva.

Narednih 11 minuta poluvremena je prošlo bez ikakvih prilika.

Drugo poluvreme u uvodnih 15 minuta nije pružilo apsolutno ništa. Prvih 15 minuta je prošlo bez ikakve prilike, osim dva udarca Nikole Ninkovića, ali oba su završila daleko preko prečke gola koji čuva Milan Borjan.

A potom je usledio pravi šok - Stefan Tomović je doneo poravnanje svojoj ekipi. Dobio je loptu na nekih 18 metara iskosa, šutirao je po zemlji, lopta je prošla kroz noge jednog fudbalera Zvezde i otišla je pravo u malu mrežu, te je primorao Milana Borjana samo da sve isprati pogledom.

Reagovao je Stanković trostrukom promenom, iz igre su izašli Ben, Mirko Ivanić i Pićini, a umesto njih su na teren ušli Milan Pavkov, Milan Gajić i FIlipo Falko.

Pavkov je upravo bio i taj fudbaler koji je uspeo da zapreti, ali je i njegov udarac zaustavio Nemanja Petrić.

Usledila je pomalo melanholična utakmica, pokušaji Zvezde, a Petrić je svaki na sjajan način uspeo da zaustavi. Ređale su se prilike i konačno u 86. minutu, Milan Pavkov je iskoristio jedan centaršut, bio je najviši u skoku i loptu je "spakovao" u gol za opšte oduševljenje svih navijača beogradskog kluba u Novom Sadu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanković deli lekcije Štuliću: Savet i zagrljaj posle provokacija mladog napadača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zepe

    20. februar 2022 | 12:58

    Znači zvezda je kompletna!Svi uslovi su se stekli!Podrška je tu.Publika,komentatori,mediji,var,sudije,sportska javnost!Cirkus može da počne!

  • Lapovo

    20. februar 2022 | 13:51

    Da nije slucajno iz ofsajda , vidite molim vas sa Stanojevicem da on arbitrira.

  • Šurda

    20. februar 2022 | 13:17

    Dok je mister trener mi ima da igramo ko amateri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA