≫ 

Saznajemo! Poznato je ko sudi 166. večiti derbi između Zvezde i Partizana

Na centru će biti Srđan Jovanović sa ekipom

  • 9
Fk Kolubara - Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Srđan Jovanović, trenutno najbolji srpski sudija, deliće pravdu na predstojećem večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana - saznaje Telegraf!

Njemu će u nedelju od 18 časova na Marakani pomagati standardna postava pomoćnika koju čine - Milan Mihajlović i Uroš Stojković! U VAR sobi sedeće Momčilo marković i Bojan Banović.

Jovanović je prethodni večiti derbi u Humskoj sudio kao glavni VAR sudija, dok je prethodno na centru između Zvezde i Partizana bio u finalu Kupa.

Najbolji srpski sudija u šampionatu je samo jednom sudio derbi, i to onaj 161. kada je Partizan dobio sa 2:0. Podsetimo, tada je bio na velikom udaru generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića.

- Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol - rekao je Terzić tada. Nedugo zatim, Sudijska komisija je potvrdila da je Jovanović napravio grešku.

Podsetimo, ovaj derbi ima možda i najveću težinu u poslednjih nekoliko godina s obzirom na to da Partizan ima pet bodova više u odnosu na Zvezdu, ali i da nije slavio u međusobnom prvenstvenom meču sa Zvezdom baš od tog 161. kada je Jovanović prvi put sudio.

Video: Sudija koji je dosudio da je lopta prešla gol-liniju na Večitom derbiju dobio pitanje o tom golu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    22. februar 2022 | 11:54

    Nebitno ko sudi, samo da vec jednom odgledamo pravi fudbal, pravi derbi…i nek na kraju pobedi bolji, Zvezda!

  • Mogu

    22. februar 2022 | 12:23

    i pavelić i tuđman da sude,sekti nema pomoći.

  • Špalir da nas čeka

    22. februar 2022 | 12:30

    Ova utakmica je i kraj nade za miljenicu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA