Hajduk iz Splita ima najverniju publiku u bivšoj SFRJ: U 2022. godini broje više od 50.000 navijača

Neverovatne brojke stižu iz Splita

  • 5
Torcida Split, Hajduk Split Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Split ove sezone odiše fudbalom. Najveći biser ovog grada, fudbaleri Hajduka, na putu su da premaše jedan neverovatan rekord. Od početka 2022. godine u klub se učlanilo čak 50.000 navijača, čime su došli na korak od rekorda iz 1985. godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ova sezona je stvarno neverovatna za ekipu Hajduka, od ekipa koja ne može da napravi iskorak i zapreti Dinamo, do tima koji ima veoma dobre šanse da se okiti i naslovom šampiona u ovogodišnjem karavanu HNL-a. Prepoznaju to navijači širom Splita, vide šta se dešava i daju svoju punu podršku, pa su tako premašena i ona najoptimističnija očekivanja.

Od početka 2022. godine, prošlo je tek nešto više od 50 dana, a Hajduk je već "primio" 50.000 navijača , čime su došli na korak od rekorda za koji im nedostaje još 3.000.

Hajdukov rekord datira još iz 1985. godine, kada je ovaj klub iz Splita brojao 53.000 članova, a po svemu sudeći ovaj rekord će ostati samo u istoriji, s obzirom na to kojom brzinom klub raste iz dana u dan. Mnogi bi rekli da je za sve ovo zaslužan Marko Livaja, koji je doneo mentalitet pobednika u klub. Koliko je Livaja voljen u gradu, pokazuju i snimci od pre nekoliko dana, kada je izazvao opšti haos na ulicama posle het-trika koji je postigao Hrvatskom Dragovoljcu.

Već smo ranije pisali o usponu Hajduka, a o tome koliko je ovo velika stvar za Hajduk, govori i činjenica da je klub u toku čitave prethodne godine imao "samo" 33.370 članova.

Ukoliko "Bili" nastave s ovakvim partijama i dođu na korak od titule, sigurno je da bi mogli i da dupliraju broj učlanjenih iz prethodne godine

Video: Gori Split: Torcida slavi 70 godina postojanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    22. februar 2022 | 14:27

    Hajduk,Napoli,Marsej,Olimpijakos Pirej,Paok klubovi za koji zivi ceo grad i imaju simbol svetinje u gradu

  • colak branko

    22. februar 2022 | 18:30

    Hajduk je religija Tesko je nekome objasniti tko nije iz Splita

  • ninoslav

    22. februar 2022 | 23:17

    Zagorci ne smeju sa Dinamovim dresom u Split odmah slede batine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA