Partizanova legenda pozvala crno-bele: "Spartu ne smemo potceniti, svi na stadion!"

Legendarni golman se podsetio kako je to sve izgledalo pre 56 godina i kako su oni "slomili" tada ekipu iz Praga

  • 5
Ivan Ćurković, FK Partizan Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizanaispred sebe imaju revanš utakmicu protiv Sparte (Četvrtak, 18:45), gde će crno beli pokušati da odbrane rezultat iz prvog meča i prednost od 1:0. Biće teško, kako je i trener Aleksandar Stanojević rekao, a ništa drugačiji stav nema ni legenda crno belih, Ivan Ćurković.

Ćurković je bio gost Partizana u susret ovoj utakmici, kao neko ko je učestvovao i u onoj pobedi pre 56 godina protiv Sparte, doduše, bio je na klupi, ali je bio akter tog susreta, kog se on rado priseća.

- Treba reći da je tada Sparta bila izuzetno dobar i veoma snažan klub. Oni su imali reference za to o čemu govorim. Sve istočne zemlje su tada imale veliku zimsku pauzu i onda smo mi tada išli u Južnu Ameriku i tamo su bili vrlo značajni i jaki turniri u fudbalu gde smo mi igrali, a igrala je i Sparta i vrlo često su bili prvi. Tu su bili prvaci Južne Amerike, ti veliki klubovi, ali i evropski iz istočnih zemalja i to je bila najveća referenca Sparte u to vreme. Oni su tamo pobeđivali i bili su izuzetno dobri,  mi smo to znali i kada smo išli na tu prvu utakmicu, mislim da je to bio mart negde '66. godine - priseća se Ćurković, koji se potom prisetio i revanša u Humskoj.

- Ne treba nikada potceniti protivnika što je bio slučaj sa Spartom, jer smo imali taj rezultat od 4:1 i pobedu, to je davalo samopouzdanje koje je bilo malo i preterano, tako da su oni došli ovde sigurni da će proći dalje. Mi smo pokušali, nije to bila nikakva specijalna priprema za tu utakmicu, nego nam je jednostavno krenulo, jedan od naših legendi Hasanagić je dao tri gola, a čak je i tamo dao prvi gol, tako da vraćam se na ovo što nas čeka sutra...

- Ne treba potceniti protivnika, taj rezultat je sjajan koji smo napravili u Pragu, ali moramo voditi računa da budemo ozbiljni, da priđemo apsolutno toj utakmici kako treba, ja tu naravno imam poverenja i u fudbalere, ali najviše u Stanojevića koji će ih sigurno pripremiti. I ovo što sam rekao malopre, treba da znamo da se još nismo kvalifikovali, treba pobediti Spartu i ovde, tako da bi to bio kompletan doživljaj - kaže legendarni Ćurković.

Ivan Ćurković, FK Partizan Foto: FK Partizan

Bivši golman Partizana je ovu priliku iskoristio da udeli savet i mladom Popoviću, koji ove sezone stvarno briljira na golu Partizana.

- Naši mladi golmani su sjajni, ne mogu da tražim greške, oni ih i ne prave, to je veoma važno za samopouzdanje i očigledno je da se oni dobro pripremaju. I jedan i drugi su izuzetni. Mladi Popović kao po običaju neće primiti gol, imam poverenje u njega i u tim, tako da verujem da ćemo dobro i uspešno završiti ovaj ciklus i ovu utakmicu kvalifikacija - ističe Ćurković koji je na kraju i pozvao navijače da dođu u što većem broju na utakmicu.

- Poziv navijačima, naravno, oni su nam onaj faktor koji je ponekad vrlo presudan. Videli smo poslednji put, došli su u velikom broju protiv Radničkog iz Kragujevca, pa se nadam se će i ovoga puta biti stadion ispunjen. Mislim da će biti jedan lep spektakl, dobra utakmica i kvalifikacija Partizana za dalje uspehe.

Video: Fudbaler ostao bez broja na dresu na meču Partizan - Radnički: Sudija video tek posle nekog vremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ninoslav

    23. februar 2022 | 14:46

    Pocelo kme kme kme.Do kad ovo vise slusati u Srbiji.

  • bg

    23. februar 2022 | 17:24

    Kad se rastera sns uprava dolaze pravi navijaci pfc

  • BELGRADE PFK

    23. februar 2022 | 15:22

    Braco svi protiv sparte svaki covek je potreban! NE FOTELJA DA STADION!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA