≫ 

Partizanov tim za Spartu: Promena na desnom beku, iskustvo u napadu

Trener crno-belih će, planirajući duel sa Česima, sigurno ukalkulisati i večiti derbi

  • 9
FK Partizan SASTAV Ilustracija: Telegraf

Do kraja tekuće sedmice Partizan očekuju dva teška ispita: prvi sa Spartom (18.45, Arena sport Premijum 1, RTS) vredan osmine finala Lige konferencija i drugi, pak, protiv Crvene zvezde, koji će verovatno nositi težinu šampionske titule. Neće to biti lak posao za trenera Aleksandra Stanojevića i njegove izabranike, jer u samo tri dana treba napraviti pravu strategiju za oba izazova, rasporediti snage i izaći neokrznut da već početkom sledeće nedelje tim bude zadovoljniji, ali i rasterećeniji zbog rezultata i učinka, za dva koraka bliži ciljevima koje su zacrtali.

Prvi su na "meniju" Česi, koje su crno-beli već "načeli" proteklog četvrtka u Pragu (1:0) i stekli značajan kapital za sutrašnji revanš, ali opet nedovoljno ubedljiv da bi mogli da kalkulišu i na miru se posvete večitom derbiju.

Sparta se pokazala kao čvrst tim, fizički dominantan, uporan, ali opet nedovoljno tehnički dobar i, čini se, nedovoljno spreman za odgovor Partizana koji se u Pragu prilagodio, upustio u "tuču" i na kraju na suv kvalitet Saše Zdjelara i Kvinsija Meniga uspeo da pobedi.

Revanš će, veruje i Aleksandar Stanojević, biti drugačiji, jer Česi nemaju previše prostora i vremena za strateško nadmudrivanje, moraće da krenu ofanzivnije i pokušaju da se, za početak, vrate rezultatski u dvomeč, a potom i uzvrate udarac.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Prinudna promena na desnom beku, iskustvo na sredini i u napadu

Zato će verovatno i sam Stanojević podeliti drugačije zadatke, iako verovatno neće previše rotirati u igračkom kadru. Za početak, trener crno-belih će morati da reši problem na poziciji desnog beka i to je rešenje koje je u ovom slučaju pomalo i iznuđeno.

Teško da će Aleksandar Miljković biti spreman za sutrašnju utakmicu, samim tim će stručni štab morati da nađe rešenje, koje je sličnih karakteristika, jer je Marko Živković, drugi desni bek u kadru, ipak nešto ofanzivniji.

Kako nije baš vreme da se menja sistem, Stanojević će, po svoj prilici, uz desnu aut-liniju priliku pružiti - Nemanji Miletiću. Iako je u povratničkom mandatu isključivo korišćen kao štoper, ovoga puta Miletić će morati da "obnovi gradivo" iz prvog mandata kada je pokrivao poziciju desnog beka. Dakle, izazov mu apsolutno nije stran, a stručni štab će dobiti sličan odgovor kao i sa Miljkovićem: čvršću defanzivu i bolji skok pred sopstvenim golom.

U svim ostalim linijama ne bi trebalo da bude iznenađenja, jer će trener crno-belih sigurno težiti tome da se osloni na one najiskusnije.

Tako će poslednju liniju, ispred golmana Aleksandra Popovića, činiti pomeuti Miletić na desnom beku, Igor Vujačić i Siniša Saničanin kao tandem defanzivaca, odnosno Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

Vezni red, koji je u Češkoj izneo veći deo meča počeće duel i u Beogradu i to sa Sašom Zdjelarom i Milošem Jojićem na poziciji zadnjeg veznog, Lazarom Markovićem (desno) i Kvinsijem Menigom (levo) na krilima, te Bibrasom Nathom kao organizatorom igre i Rikardom Gomešom u napadu.

Stanojević će ovoga puta biti lišen pomenutog Miljkovića i Ljubomira Fejse, koji nisu spremni za sutrašnji duel, no, na klupi ima sasvim dovoljno rešenja, koja će trener crno-belih sutra sigurno iskoristiti tokom utakmice, baš kao što je to bio slučaj u Pragu, gde su promene na neki način i "slomile" čvrstu Spartu.

Video: Svidela mu se imitacija: Stanojević prasnuo u smeh kad su mu pomenuli tiktokera koji ga imitira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maximus

    23. februar 2022 | 19:07

    Navijac sam zvezde, smatram da i partizan i zvezda treba da se okrenu utakmicama u evropi, a da derbi odigraju nereseno bez velikih kalkulacija, da bi se cuvali za predstojece duele u evropi. Jer sto vise i partizan i zvezda doguraju to je bolje za nas fudbal.

  • C O R D O B A

    23. februar 2022 | 23:27

    Samo kada nema one levatine Miljkovica . Odmah smo jači ! Covek POJMA NEMA !

  • Zasto

    23. februar 2022 | 19:10

    Miletic na desnom beku kad je tu Zivkovic ??? Decko igra lepu u poslednje vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA