≫ 

Srpske fudbalerke deklasirale Tursku: "Petarda" u Izmiru

Baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo je jako blizu

  • 0
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je na gostujućem terenu reprezentaciju Turske rezultatom 5:2 (3:1) u okviru šestog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srpkinje su na fantastičan način otvorile meč, pošto je u osmom minutu mrežu Turkinja pogodila Tijana Filipović, da bi već u 12. minutu Jovana Damnjanović povisila na 2:0. Još jedna Damnjanović, Nevena postigla je treći pogodak za reprezentaciju Srbije u 37. minutu i tako praktično rešila pitanje pobednika. Do kraja prvog poluvremene uspele su turske reprezentativke da smenja preko Jagmur Uraz.

Iako je delovalo da će naše fudbalerke lako upisati tri boda, Ebru Topdžu je pogodila sa bele tačke u 57. minutu i smanjila prednost Srbije na samo gol prednosti. Ipak, u 65. minutu Jelena Čanković je povisila na 4:2 fantastičnim pogotkom, a konačan rezultat postavila je Tijana Filipović svojim drugim golom na meču u 72. minutu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by JELENA ČANKOVIĆ (@jelenacankovic10)

Nakon pobede u Turskoj srpske reprezentativke imaju 12 bodova, jedan manje od reprezentativki Portugala koje se nalaze na drugom mestu koje vodi u baraž, dok su na prvom mestu nedodirljive Nemice sa šest pobeda iz isto toliko mečeva.

Naredni meč Srbija igra protiv Izraela sedmog aprila.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Svidela mu se imitacija: Stanojević prasnuo u smeh kad su mu pomenuli tiktokera koji ga imitira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA