≫ 

Liverpul se opasno približio Sitiju, Totenhem za tri dana od sjaja do očaja

Zaostale utakmice Premijer lige igrane su ove srede

  • 0
Liverpul Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Liverpula  nastavili su sa sjajnim partijama i zabeležio devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, a nova žrtva bila je ekipa Lidsa koja je pretrpela ubedljiv poraz na "Enfildu" - 6:0.

Sve je počelo u 15. minutu kada je Mohamed Salah sa bele tačke doneo prednost ekipi Jirgena Klopa, da bi u 30. minutu Džoel Matip povisio na 2:0, a pet minuta kasnije Salah ponovo sa bele tačke postigao treći gol za Liverpul.

Za novi gol domaćih čekalo se sve do 80. minuta, kada je Sadio Mane postigao pogodak i najavio furioznu završnicu. U prvom minutu nadoknade Senegalac je još jednom zatresao mrežu, da bi konačan rezultat postavio Virdžil van Dajk u 93. minutu meča.

Liverpul se ovom pobedom približio Mančester sitiju na samo tri boda zaostatka, pa je na 12 kola pre kraja Premijer lige šampionska trka potpuno otvorena.

Fudbaleri Totenhema poraženi su od Barnlija rezultatom 1:0 u zaostalom meču 13. kola Premijer lige.

Iako su u nedelju slavili na "Etihadu" protiv lidera prvenstva, ekipe Mančester sitija, izabranici Antonija Kontea nisu ponovili ni senku te partije, pa su poraženi od poslednjeplasiranog tima lige.

Meč je rešen u 71. minutu, kada je Ben Mi iskoristio centaršut Džoša Bronhila, nadvisio Kristijana Romera i matirao Uga Ljorisa.

Ovom pobedom Barnli se popeo na 18. mesto sa 20 bodova, ali i nekoliko utakmica manje u odnosu na timove koji se nalaze iznad ekipe sa "Turf Mura", pa su tri boda sa večerašnje utakmice veoma bitni za ekipu Šona Dajša.

U još jednoj utakmici odigranoj tokom srede, Kristal Palas je slavio na gostovanju Votfordu rezultatom 4:1 u zaostaloj utakmici 18. kola, uz dva gola Vilfreda Zahe, dok su po jednom strelci bili Konor Galager, Žan Mateta, a za "stršljenove" jedini gol je postigao Musa Sisoko.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA