Mitar postigao spektakularan gol i ušao u istoriju, pa poručio: "Trebalo je da postignem het-trik"

Želeo je Aleksandar Mitrović da ovo veče bude baš po njegovoj meri

  • 6
Aleksandar Mitrović, penal, FK Fulam Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Fulama savladali su Piterboro u utakmici 34. kola engleskog Čempionšipa (2:1), a dvostruki strelac za Kotidžerse u za njega istorijskom meču bio je napadač reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović. On je već svojim prvim golom sa bele tačke uspeo da se upiše u knjige ovog takmičenja, a drugi je bio naročito spektakularan i oduševio je englesku javnost.

Igrao se 62. minut kada je Kebano dodao direktan pas do našeg Mitrogola, a on je bez razmišljanja iz prve ukrstio noge na 11 metara i poslao loptu u mrežu. Oduševljeni su bili svi - od igrača do navijača.

Prethodno je iz penala postigao taj istorijski gol, kojim je srušio rekord fudbalera Brentforda, Ivana Tonija iz prošle sezone kada je ovaj ukupno 31 put uspeo da matira protivničke golmane. Aleksandar Mitrović je sada na 33 gola uz 14 preostalih utakmica. Na sve to ima sedam asistencija.

Iako je ušao u istoriju, naš Mitar je kao i uvek bio skroman. Kakav je i inače.

- Oborio sam nekoliko rekorda, u reprezentaciji Srbije, sada i ovde. Osećam se sjajno, uživam u ovom timu. Najvažnije je da smo uzeli tri boda, igrali dobro i idemo dalje. Još mnogo utakmica je pred nama - istakao je Mitrović.

Ipak, ostaje donekle žal što večerašnji meč nije obeležio het-trikom, jer je imao dosta šansi da dođe i do trećeg gola protiv Piterboroa. Mnogi engleski navijači su pohitali da se našale sa ovim klubom, jer je samo Mitrović postigao 11 golova više od njih ove sezone.

- Nije mi bitno, gol je gol. Penali ponekad nisu tako jednostavni. Ostao sam smiren, mislim da sam ga dobro izveo. Odigrali smo dobro, trebalo je da postignemo još golova, najpre ja - trebalo je da upišem het-trik - dodaje Mitrović.

Video: Svidela mu se imitacija: Stanojević prasnuo u smeh kad su mu pomenuli tiktokera koji ga imitira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA