UEFA sazvala hitan sastanak zbog rata Rusije i Ukrajine

Odluka će biti doneta nakon sastanka Izvršnog komiteta u petak

  • 2
Aleksander Ceferin, Aleksander Čeferin Foto: Tanjug/AP

Eskalacija sukoba u Ukrajini naterala je čelno telo evropskog fudbala da sazove vanredan sastanak. UEFA će u petak od 10 časova održati sastanak Izvršnog komiteta, a nakon toga biće i donete odluke.

Spekuliše se da će Sankt Peterburgu biti oduzeto domaćinstvo finala Lige šampiona, a pitanje je i da li će biti donete određene odluke kada je u pitanju odigravanje baraža za EURO, koji igraju i Rusija i Ukrajina. Ukrajinci gostuju Škotskoj 24. marta, dok bi Rusija trebalo istog dana da dočeka Poljake.

Nakon eskalacije situacije između Rusije i Ukrajine, predsednik UEFA pozvao je na vanredni sastanak Izvršnog komietea za 10 časova u petak 25. februara, kako bi se procenila situacija i donele sve neophodne odluke. Dalja komunikacija biće obavljena nakon sastanka Izvršnog komiteta - navodi se u kratkom saopštenju UEFA.

Inače, u petak od 12 časova zakazan je žreb za Ligu Evrope, gde će Crvena zvezda saznati rivala, dok će sat vremena kasnije biti i žreb za osminu finala Lige konferencija, gde će pokušati da se nađe i Partizan, koji večeras u 18.45 igra revanš meč protiv Sparte iz Praga, gde ima povoljan rezultat iz prvog meča i pobedu od 1:0.

Video: Zorom su Ukrajinci zvanično ušli u ratno stanje: Sirene probudile narod u Kijevu rano ujutru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA