≫ 

Šalke sklonio logo "Gasproma" sa dresa zbog invazije Rusije na Ukrajinu

Nemački klub kojem je ruski naftni gigant godinama glavni sponzor, odlučio se na radikalan korak

  • 11
šalke Foto: Tanjug/Ap

Nemački fudbalski klub Šalke 04 iz Gelzenkirhena saopštio je danas da je uklonio logo glavnog sponzora "Gasproma" sa svojih dresova kao odgovor na invaziju Rusije na Ukrajinu koja je u toku i odnosi živote. Tako se završilo partnerstvo dve strane dugo 15 godina!

Kao što je poznato, naftni gigant "Gasprom" je u većinskom vlasništvu ruske države i sponzoriše mnoge klubove širom Evrope, uključujući i šampiona Srbija Crvenu zvezdu.

Šalke ima važeći ugovor sa "Gaspromom", ali zbog aktuelne situacije u Ukrajini nemački klub se odlučio na ovaj korak zbog kojeg će nesumnjivo trpeti finansijske posledice.

- Zbog poslednjeg razvoja situacije, Fudbalski klub Šalke je odlučio da ukloni logo glavnog sponzora Gasproma sa dresova. Umesto njega ubuduće će na dresu stajati samo "Šalke 04" - poruka je nemačkog drugoligaša.

Ova odluak je već stupila na snagu o čemu svedoči i to da se trener ekipe Dimitrios Gramozi pojavio pred novinarima na konferenciji bez loga Gasproma na opremi.

Gasporm je inače jedan od najvećih sponzora UEFA Lige šampiona, zbog čega je sa viših instanci naloženo rukovodstvu Evropske kuće fudbala da održi hitan sastanak na kojem bi se razmotrila i dalja saradnja sa ruskom kompanijom.

Zbog novonastale situacije u Ukrajini i invazije ruskih snaga, UEFA je vrlo blizu odluke da oduzme Rusima domaćinstvo finala Lige šampiona, koje je zakazano u Sankt Peterburgu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA