≫ 

Evo koliko je Partizan zaradio od plasmana u osminu finala Lige konferencija

Sasvim solidna finansijska injekcija čeka crno-bele posle prolaska češke Sparte

  • 1
Rikardo Gomeš Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Partizana uspeli su da se plasiraju u osminu finala Lige konferencija, pošto su posle prvog meča protiv Sparte iz Praga u kojem su slavili rezultatom 1:0, večeras u Beogradu potvrdili "prolazak" pred svojim vatrenim navijačima (2:1). Samim tim su obezbedili su sebi i dodatnu finansijsku injekciju posle večerašnjeg okršaja.

Partizan je ponovio istoriju koju je ispisao 2005. godine kada je pobedom protiv Dnjepra uspeo da se plasira u osminu finala tadašnjeg Kupa UEFA. Tada je Miroslav Radović pogodio za pobedu u revanšu za pobedu od 0:1 i to nakon što je u Beogradu bilo 2:2 protiv istog rivala.

Ovoga puta su za prolazak dalje bili dovoljni gol Kvinsija Meniga iz meča u Pragu za minimalnu pobedu od 0:1, kao i današnja pobeda od 2:1 protiv Sparte na domaćem terenu.

Prema propozicijama UEFA, Partizanu na ime pobede u večerašnjem dvomeču pripada 600.000 evra, kao i sav prihod koji će imati od ulaznica i prodatih televizijskih prava. Uzimajući u obzir da je beogradski klub u dosadašnjem delu takmičenja kroz Ligu konferencija na jesen već inkasirao 6.172.000 evra, može se reći da bi ovaj novac mogao krupno da "pogura" crno-bele.

Naravno, ovde nije kraj, pošto bi crno-beli mogli da dođu do dodatnih sredstava ukoliko se plasiraju i među najboljih osam u ovom takmičenju. Ipak, tek treba sačekati eventualnog protivnika koji ih čeka na sledećem koraku, a koji sigurno neće biti nimalo lagan.

Video: Vrhunska imitacija Aleksandra Stanojevića: Viralni imitator skinuo trenera Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    25. februar 2022 | 10:50

    Taj novac nece pogurati Partizan vec Vucelica ,Vazuru I ostalu bulumentu u rukovodstvu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA