UEFA oduzela finale Lige šampiona Rusiji, domaćin će biti Pariz!

PSŽ dobija priliku da na domaćem terenu dođe do prvog trofeja

  • 9
Pehar Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska kriza i rat koji je počeo posle ruske invazije na ovu zemlju, uslovio je hitan sastanak UEFA, ali i neke odluke kako bi se sankcionisala Rusija.

Tako je ovoj zemlji oduzeto finale Lige šampiona, koje je bilo planirano za 28. maj u Sankt Peterburgu na Gasprom areni.

Kao što se i očekivalo, UEFA je oduzela Rusiji domaćinstvo, a ono je prema informacijama dobro poznatog fudbalskog insajdera, Fabricija Romana, dodeljeno Parizu.

PSŽ je tako dobio mogućnost da ima prednost "domaćeg terena" u slučaju da dođe do finala. Trenutno je na dobrom putu da ostanu u trci, pošto su posle prve utakmice osmine finala savladali Real Madrid sa 1:0 golom Kilijana Embapea i sa dobrim rezultatom idu na revanš u Madridu.

UEFA bi takođe trebalo da donese odluku i o baraž utakmicama Ukrajine i Rusije za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ovde iz minuta u minut možete da pratite najnovija dešavanja o ratu u Ukrajini, gde su ruske trupe već stigle do Kijeva.

Video: This is Partizan: Beograđani razbili Spartu a navijači slave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    25. februar 2022 | 11:05

    Polako sa odlukom, cekajte da vidimo gde ce Putin da se zaustavi da ne bi morali opet da pomerate...

  • suarez

    25. februar 2022 | 11:07

    I ovo nije politizacija sporta ? Puna im usta fer pleja a sad da kaznimo Ruse preko sporta . Pa nije rat u Rusiji . I kako to da nikog Uefa nije kaznila kad su nas azdaje napale . Stav o tome ko je u pravu Rusi ili Ukrajinci ne iznosim ovim samo smatram da je UEFA ispolitizovana do koske ….

  • Iggy

    25. februar 2022 | 11:10

    Neka im, neka uzmu sve materijalno jer im je to i jedino vazno a nama neka ostave spokoj, dobrotu i razum, kad sveca dogori, onda ce se videti sta je u zivotu vazno i sta zivot upravo znaci i ko nam ga je podario!!! Zapad ce pasti, to se vec i zna, samo je pitanje koliko ce zrtava povuci sa sobom, svi koji misle da treba, neka podrzavaju te zlotvore ali neka se pripreme za vecnu patnju posle ogranicenog uzitka u zivotu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA