≫ 

Za Fejenord navija najpoznatiji mali huligan na svetu: Da li će doći u Humsku, evo kako sada izgleda

Partizan će u osmini finala Lige konferencija igrati protiv holandskog legendarnog kluba - Fejenorda

  • 12
FK Fejenord, navijač, navijači, dečak, huligan, srednji prst Foto: JASPER JUINEN / AFP / Profimedia

Žreb u Nionu spojio je Partizan sa legendarnim holandskim klubom, Fejenordom iz Roterdama. Biće ovo prvi meč u istoriji Partizana protiv ovog kultnog kluba, koji je bio prvak Evrope 1970. godine, a dva puta je osvajao i UEFA kup (1974. i 2002. godine).

Prvi meč na programu je 10. marta u Beogradu, a revanš je 17. marta u Roterdamu na čuvenom "De Kajpu".

Fejenord je poznat po jednim od najozloglašenijih huligana na svetu. Navijači Fejenorda poslednjih godina bili su često u centru pažnje zbog mnogih tuča i problema, a poslednji smo videli u grupnoj fazi Lige konferencija, kada su pretukli čak i čelnike Union Berlina kada su pili pivo u kafiću u Roterdamu dan pred meč.

Za Fejernord navija i jedan od najpoznatijih dečaka-huligana. Njegova kultna slika jedna je od najpoznatijih među ultrasima širom sveta. U pitanju je plavokosi dečak u dresu Fejenorda, koji ima obojeno lice u crveno-bele boje, i koji uz ljutitu grimasu pokazuje srednji prst.

Dvadesetak godina kasnije, Miki Vilson, kako je ime ovog momka, i dalje bodri Fejenord. Ljubav prema klubu usađena mu je od oca, koji ga je vodio na utakmice od malih nogu, a sada zajedno idu na utakmice i kada je Miki stasao i odrastao.

Očigledno je da su obojica u ultras "fazonu", jer imaju takav stav, tetovaže i oblačenje, što se može videti i u fotografijama sa društvenih mreža.

Video: Tango smrti odavno nije ovako moćno zvučao: Navijačku pesmu Partizana peva ceo stadion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA