Fejenord pružio poverenju svom treneru: Arne Slot produžio ugovor

Partizan nema lepo iskustvo protiv ovog stručnjaka

  • 0
arne slot foto: MN Press

Fudbalski klub Fejenord, naredni rival Partizana u osmini finala Lige konferencija, zvanično je saopštio da je produžen ugovor sa šefom stručnog štaba Arneom Slotom do 2024. godine.

Fejenord se u ovom trenutku nalazi na trećoj poziciji holandske Eredivizije, sa šest bodova manje od prvoplasiranog Ajaksa, dok je u Ligi konferencija grupnu fazu završio dominatno sa 14 bodova uz četiri trijumfa i dva remija.

Sve to, ali i napadački način igre, razvoj fudbalera i nekoliko reprezentativaca koje je Slot "stvorio" tokom mandata u Fejenordu bili su razlog da se sa ovim stručnjakom produži ugovor. Takođe, "blindiran" je i Slotov pomoćnik, hrvatski stručnjak Marino Pušić.

- Očigledno smo zadovoljni učinkom prvog tima predvođenog Arneom i njegovim štabom. Ali podjednako smo zadovoljni rastom koji vidimo u grupi, kako tima u celini, tako i pojedinačnih igrača. To je nemoguće odvojiti od načina igre koji je Arne za kratko vreme uveo u Fejenord - rekao je Frank Arnesen,  tehnički direktor ekipe iz Roterdama.

Arne Slot je osim Fejenorda u svojoj trenerskoj karijeri vodio još AZ Alkmar. Upravo on je sedeo na klupi tog holandskog tima u sezoni 2019/20 kada je dva puta igrao nerešeno sa Partizanom, ali i eliminisao crno-bele iz grupne faze.

- Za mene je ovo dodatni izraz uvažavanja i poverenja. Lepo je što uprava kluba, osim trenutnih rezultata, ističe rast i proces na kojem radimo kada ističe ovu opciju. Za mene je to ono što mi predstavlja veliku satisfakciju, jer time pokušavamo da postavimo temelje za naredne godine na kojima možemo da nastavimo da gradimo - bile su reči Slota nakon produžetka saradnje.

Prvi meč osmine finala Lige konferencija Partizan i Fejenord će odigrati 10. marta u Beogradu s početkom u 18.45h.

Video: Tango smrti odavno nije ovako moćno zvučao: Navijačku pesmu Partizana peva ceo stadion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA