≫ 

Poljaci neće da igraju sa Rusima baraž za Katar, odluka definitivna, na potezu FIFA

Rat u Ukrajini donosi komplikacije u svim sferama

  • 46
Robert Lewandowski, Robert Levandovski Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Poljske saopštio je da neće igrati protiv Rusije u polufinalu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Podsetimo, Rusija i Poljska početkom marta imaju zakazan duel na VTB Areni u Moskvi, u isto vreme drugo polufinale igraju Švedska i Češka u Solni, međutim sva je prilika da će samo taj duel biti odigran, pošto su Poljaci sada definitivno prelomili da neće ni da putuju u Rusiju, niti žele da igraju taj meč bilo gde.

Ovu odluku potvrdio je prvi čovek FS Poljske Cezari Kuleša putem tvitera.

U svetlu eskalacije agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, reprezentacija Poljske neće igrati utakmicu protiv Ruske Republike - napisao je.

Kuleša je rekao da je FS poljske u pregovorima sa švedskim i češkim kolegama u vezi sa utakmicama plej-ofa zakazanim za mart kako bi se popunilo mesto za Svetsko prvenstvo.

- Nema više reči, vreme je da se deluje - poručio je.

Ostalo je sada da se vidi i kako će FIFA reagovati na novonastale okolnosti, i da li će eventualno eliminisati Poljsku, ili pak Rusiju zbog političke situacije. Jedno je sigurno, rat u Ukrajini iz dana u dan sve više utiče i na najveća sportska dešavanja na globalnom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДУЛЕ БЛ-РС

    26. februar 2022 | 11:36

    Каква јадна одлука.Сад би сви на основу рата у Украјини да прођу све руске тимове и репрезентације без борбе....гдје је сад оно "не мјешати спорт и политику...." јадно😏

  • Miki

    26. februar 2022 | 11:24

    Prosto i jednostavno, Rusija ide dalje službenim rezultatom 3:0.

  • Rade

    26. februar 2022 | 11:15

    Izbaciti Poljsku !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA