Zvezdin tim za "večiti derbi": Bez prostora za eksperimente, najveća enigma mesto desnog beka

Ne postoji previše prostora za manevrisanje u ovoj situaciji, a toga je verovatno svestan i Dejan Stanković

  • 22
Fk Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf, MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ispred sebe imaju verovatno i najvažniju utakmicu u dosadašnjem toku sezone - večiti derbi protiv Partizana (nedelja, 27. februar, 18.00). Ovaj derbi ima posebnu težinu, pošto će crveno beli imati imperativ pobede, jer u suprotnom bi mogli da ostanu bez titule.

Zvezda je trenutno drugoplasirana u Superligi, dok je Partizan na prvom mestu, bodovna razlika između ove dve ekipe iznosi pet bodova, što u ovom trenutku ne predstavlja veliki problem, ali bi moglo, makar za Crvenu zvezdu ukoliko ne dođe do pobede.

Ukoliko je suditi po dosadašnjoj formi ove dve ekipe, teško je da će neka ekipa u Superligi moći da im skine skalp i time doprinese ovoj drugoj, tako da će ovaj derbi, kao i onaj kasnije u Plej-ofu, najverovatnije, odlučiti o tome ko će biti novi šampion Srbije.

Zbog toga, Stanković i nema previše prostora za manevre u startnih 11, te pretpostavljamo da će izaći s timom koji je odigrao i prethodne tri utakmice u prolećnom delu, uz verovatno samo male ispravke.

Dejan Stanković Foto: MN Press

Oko toga ko će biti startni golman se ne postavlja pitanje, jer Milan Borjan trenutno brani u životnoj formi. Pet odbranjenih penala, ali i samo jedan primljen gol u tri utakmice su dovoljan pokazatelj da Dejan Stanković nema dilemu oko toga ko će biti čuvar mreže u derbiju protiv Partizana.

Pored Borjana, u odbrani tima s Marakane ima još tri zapečaćena mesta, ona pripadaju Milanu Rodiću koji će delovati po levoj strani, kao i Aleksandru Dragoviću koji je bez premca najbolji defanzivac trenutno u crveno-belom dresu, a i već je pokazao da može da izađe na kraj s Rikardom Gomešom.

Treće "zapečaćeno" mesto kako smo rekli će gotovo sigurno pripasti Strahinji Erakoviću koji će imati svojstvo "bonus" igrača u ekipi Crvene zvezde, jer ukoliko njega nema, stvarno Stanković nema nijednog drugog bonusa, koji ima iskustvo igranja u prvom timu, s obzirom na to da je Marko Lazetić ove zime napustio Zvezdu i otišao u Milan.

Najveća enigma u odbrani, a verovatno i u startnih 11 je pozicija desnog beka i pitanje - Milan Gajić ili Kristijano Pićini.

Pićini je stigao kao veliko pojačanje iz Valensije, ali očigledno Italijanu još ne leži fudbal u Srbiji. Protiv Proletera je načinio penal, a pritom je i Stefan Tomović tokom čitave utakmice stvarao određene probleme ovom Italijanu. Zbog toga bi Stanković mogao da se odluči za "proverenog" Milana Gajića, koji bi trebalo da se izbori sa Kvinsijem Menigom.

Marko Gobeljić, Milan Gajić, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Sredina terena je verovatno i najsigurniji deo tima, pozicije na kojima su Gelor Kanga, Seku Sanogo i Mirko Ivanić su nedodirljive u Crvenoj zvezdi, pa bi tako trebalo da bude i u narednom meču protiv Partizana, jer kao što je gorenavedeno, ne postoji prostor za eksperimente u ovom trenutku.

Kao što je sigurna sredina terena, tako je i sigurno da će po levoj strani igrati Aleksandar Katai, bez kog igra Zvezde ne bi imala apsolutno nikakvog smisla. Nova enigma se javlja kada je reč o desnom krilu, kao što je bila i ona enigma oko desnog beka. Trenutno u svom "rosteru" Stanković ima nekoliko uzdanica poput Filipa Falka, El Fardu Bena, ali i mladog Nemanje Motike.

Međutim, ogromna je verovatnoća da će uz desnu aut liniju igrati Ben, dok će jedini istureni igrač biti norveški napadač Ohi Omoijuanfo.

Naravno, treba ostaviti prostor i za moguću promenu prema kojoj će se Stanković odlučiti za nešto ofanzivniju postavu, pa će Mirko Ivanić preći na desnu stranu, dok će Bena zameniti Milan Pavkov, ali opet, nije sigurno koliko će srpski trener krenuti u napad, jer bi sve olako moglo da mu se obije o glavu u ovom trenutku.

Video: Stanković tvrdi da Sparta nije izmorila crno-bele: Nemamo prednost zbog Partizanovog meča u Evropi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cofi

    26. februar 2022 | 20:52

    Treba ovog malog Motiku gurnuti u vatru od prvog minuta... decko je brz, ima dribling.. kakav bre Ben, hvala mu za sve, ali covek jedva trci...

  • Naravno

    26. februar 2022 | 20:07

    Da je najvece pitanje desni bek, ne zna se ko je gori mi se smejemo Miljkovicu a mi imamo 3 takva sada !!!

  • Goran

    26. februar 2022 | 20:17

    Stankovic je nas najveci problem Isli na Pripreme u Tursku za djaba nemozemo vidjeti gol protivnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA