Očekivana smena na Ostrvu: Lids ne može više da čeka, Bijelsa napušta klupu engleskog velikana

Ekipa se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak i pobeda se ne vidi ni na vidiku

  • 1
Marselo Bijelsa Foto: Printscreen/You Tube/Leeds United

Fudbaleri Lidsa i njihovi navijači ove sezone proživljavaju pravu agoniju u Premijer ligi Engleske. Danas su protiv Totenhema (0:4) vezali četvrti uzastopni poraz u takmičenju, došli do sume od 20 primljenih golova na minulih pet susreta i kao logična posledica svega toga, došli su na svega dva boda od zone ispadanja uz dve utakmice više od Evertona i Lidsa koji se nalaze tik ispod.

Dobro obavešteni italijanski novinar, Fabricio Romano objavio je da je ovaj poraz značio i zvaničan kraj Marsela Bijelse na klupi Lidsa. Čovek koji je tamo proveo tri i po godine moraće da se pozdravi sa svojim igračima, a navijači će se nadati da će njegova zamena uspeti da probudi usnule igrače i povede ih ka opstanku u eliti.

On je tokom 2020. godine uspeo da izraste u ikonu kluba, vrativši Lids u Premijer ligu Engleske, ali su ga loši rezultati ove sezone koštali ostanka na klupi velikana. U prvoj sezoni osvojena je visoka deveta pozicija, igrači su igrali jako lep i atraktivan fudbal i očekivalo se da se nešto slično nastavi.

Međutim, stvari su krenule nizbrdo i Argentinac je morao da se pomiri sa napuštanjem mesta na klupi. Zameniće ga doskorašnji trener Lajpciga, Džesi Marš, prema pisanju engleskih medija. Pregovori su već u završnoj fazi, pa ne bi bilo čudno da ga vidimo pored terena već u narednom kolu nakon što prođe protokolarni deo.

Video: Sa igračem manje u 91. minutu do boda: Napredak izvukao remi protiv TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    27. februar 2022 | 11:05

    Mnogo je i sam igracki kadar uticao na to. Ne zaboravite da su ovu celu sezonu igrali bez Bamforda, koji je prosle sezone imao 17 golova i 7 asistencija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA