PSŽ ponovo "uplašio" svoje navijače, pa rasturio Sent Etjen: Embape i Mesi pravili prelepu magiju na terenu

Gostujući tim uspeo je da povede na "Parku Prinčeva", ali je na kraju ubedljivo poražen

  • 0
FK PSŽ, Pari Sen Žermen Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri PSŽ-a pobedili su večeras u okviru 26. kola francuskog šampionata sastav Sent Etjena u susretu koji je obilovao lepim potezima dua Kilijan Embape - Lionel Mesi. Upravo njih dvojica najzaslužnija su za to što je došlo do preokreta, koji je samo dodatno učvrstio Svece na prvom mestu Lige 1. - 3:1 (1:1).

Iako je sam početak susreta nagovestio da bismo mogli da vidimo iznenađenje, pošto je mrežu koliko u 16. minutu zatresao Buanga, usledio je prvi delić magije iz arsenala Embape - Mesi. U 42. minutu, Argentinac je proigrao Francuza i to je bila samo naznaka onoga što nas je sačekalo na početku drugog poluvremena.

U 47. minutu, ponovo isti akteri u istim ulogama. Mesi je proturio loptu kroz šumu igrača, Embape je šutirao iz prve i imali smo vođstvo PSŽ-a. Štaviše, ono je samo pet minuta kasnije bilo "pojačano" posle pogotka Danila nakon sjajne asistencije predobrog Francuza. Poslao je neverovatan centaršut u kazneni prostor od kojeg nije bilo odbrane.

Tada PSŽ kao da je rekao da je dosta. I zaista, rezultat je bio apsolutno odmeren situaciji. Mogli su Sveci da do kraja dođu do još nekog pogotka, imali su šanse Mesi, Vajnaldum, Draksler, Di Marija, Nejmar... Gotovo čitava startna jedanaestorka, isključujući golmana. Ali lopta jednostavno nije htela u mrežu.

I ovako će PSŽ ostati na prvom mestu na tabeli sa 62 osvojena boda i imaće +16 u odnosu na najbliže pratioce - Nicu i Marselj. Sa druge strane, Sent Etjen se pomerio sa dna, sada je van zone ispadanja, ali ima samo bod više od Troe, Lorijana, Meca i Bordoa, koji svoje mečeve igraju tek sutra i svi imaju po 21 osvojen poen iz 25 kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sa igračem manje u 91. minutu do boda: Napredak izvukao remi protiv TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA