≫ 

Stanković pred derbi vodio igrače Zvezde u crkvu, letos im je ovaj potez doneo sreću

Crveno-beli su u petak posetili Crkvu Ružica na Kalemegdanu

  • 6
Slavoljub Srnić, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Dan pred 166. večiti derbi koji je na programu u nedelju od 18 časova, fudbaleri Crvene zvezde posetili su Crkvu Ružica - Kapelu Svete Petke na Kalemegdanu!

Nije ovo prvi put da crveno-beli idu po blagoslov u ovu crkvu pred važan meč, jer su prošlog leta pred duel sa Klužom u plej-ofu Lige Evrope takođe posetili pomenjutu svetinju. Podsetimo, Zvezda je tada dobila sa 4:0.

- Fudbaleri Crvene zvezde na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem i stručnim štabom pohodili su danas Kapelu Svete Petke došavši po blagoslov i na molitvu za uspeh u svakom dobrom delu - stoji u saopštenju crkve na Instagramu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Црква Ружица-Капела Св. Петке (@ruzica_petka)

Zvezdi je pobeda protiv Partizana i te kako potrebna, pošto pred ovaj duel zaostaju čak pet bodova u odnosu na crno-bele. U slučaju da izgube, šampionska trka bi možda bila i gotova.

- Bilo je dosta ili-ili utakmica od kako sam ovde. Ulazak u Ligu šampiona, pa u Ligu Evrope, a ako se ne plasiraš - kraj je, i išlo se dalje i posle toga. Tako gledam i na ovo, iako je ovo možda utakmica koja ima najveću težinu u ove dve godine od kako kao grupa radimo i sarađujemo. Ne mislim naravno da je težina samo na nama. Mislim da razlika od pet bodova nije realna. Partizan igra čvrsto i takmičarski, ne odustaju od bloka i kompaktni su tokom svih 90 minuta, gde “muče” protivnika i ne daju mu da se približi golu. Iz tih brzih tranzicija uspevaju da iz dve, tri prilike postignu pogodak, a mi ćemo probati da kroz dobre duele odgovorimo na njihovu igru. Oni su pre nekoliko dana imali evropsku utakmicu, pretrčali su više od nas ove nedelje. Evropa je zahtevna, znam i kako je to nama bilo posle Brage, kada smo se iscrpeli emotivno i fizički, ali derbi je utakmica koja te brzo oporavlja. Ne razmišljaš o umoru i bilo čemu drugom - rekao je Stanković u najavi utakmice

Video: Binturongovo proročanstvo: Arčibald predvideo ko će večeras slaviti nakon 166. večitog derbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA