Prvi Ukrajinac koji je osvojio Premijer ligu: "Stopiraću trenersku karijeru i boriću se za svoj narod"

Bio je pred povratkom na ostrvo kako bi nastavio svoju karijeru

  • 3
Oleg Lužnji Printscreen: Youtube / ПРОФУТБОЛ Digital

Oleg Lužnji, nekadašnji fudbaler, a sada trener, u izjavi za "Skaj Sports" obelodanio je da će pauzirati svoju trenersku karijeru, kako bi se stavio na raspolaganje svojoj zemlji Ukrajini.

Lužnji je u Ukrajini nastupao za kijevski Dinamo s kojim je osvojio osam titula, a postao je i prvi ukrajinski fudbaler koji je podigao šampionski trofej u Premijer ligi. To je učinio u dresu Arsenala u sezoni 2001/02.

Nakon profesionalne fudbalerske karijere odlučio se za trenerski posao i želi da se vrati u Veliku Britaniju, kako bi nastavio sa poslom. Ipak, za sada ostaje u svojoj zemlji.

- Situacija je užasna. Želim da dođem da budem trener u Velikoj Britaniji, ali ću pre svega stajati čvrsto i boriti se za svoj narod, za svoju zemlju i za demokratiju - rekao je Lužnji, pa dodao:

- Svi se nadamo da će se ovo brzo završiti jer se nevini životi gube i porodice rasturaju. Zbog čega je napadnuta i uništena zemlja? Moramo da stanemo zajedno i da okončamo ovaj zločinački rat.

Video: Anastasija (22) na granici čeka porodicu: Pokušavaju da pređu već treći dan, muškarce ne puštaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA