Partizanov rival u Evropi doživeo poraz: "Dželat" crno belih očitao bukvicu Fejenordu

Mogla bi ekipa Aleksandra Stanojevića da izvuče pouke iz ove utakmice

  • 0
Austria Soccer Europa League Foto: Tanjug/AP

Partizan je dobio svog rivala u 1/8 finala Lige konferencija, a to je holandski Fejenord. Ekipa iz Roterdama je samo dva dana nakon što je saznala da će igrati protiv Partizana doživela novi poraz, i to od AZ-a, ekipe s kojom je Partizan već dobro upoznat - bilo je 2:1 u Alkmaru.

Nije Fejenord preterano moćan rival, ali svakako nije ni ekipa koja se već sada može okarakterisati kao lak rival za Partizan. Tim iz Roterdama je pokazao nekoliko puta ove sezone da ume da zablsita, međutim, to nije bio slučaj u meču protiv AZ Alkmara.

Domaći AZ je već u prvom poluvremenu postavio stvari na svoje mesto i potrudio se da tako ostane do samog kraja, iako je Fejenord umeo da zapreti.

Već u 19. minutu je dosuđen penal za AZ, odakle je nemilosrdan bio Karlson. Isti igrač je i 11 minuta kasnije dobio još jednu priliku, ponovo sa bele tačke, a nju je na isti način realizovao. Posle pola sata igre, na semaforu je stajalo 2:0 za AZ.

Katastrofa Fejenorda je mogla da bude još veća kada je Dani De Vit iz AZ-a po treći put zatresao mrežu golmana Bijloua, međutim, signaliziran je ofsajd, na sreću gostujuće ekipe.

Drugo poluvreme je bilo skroz drugačije, Fejenord je preuzeo inicijativu, ali nije to urodilo plodom. Jeste u jednoj meri, doduše, ali premalo da dođu i do remija. Gertrujda je pogodio u 52. minutu, ali to je i bio konačan rezultat - 2:1 za ekipu AZ-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ko pobeđuje na večitom derbiju, ko daje golove? Građani Beograda dali svoju prognozu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA