≫ 

Zvezda pokazala ko je šampion, Partizan lako pao u grotlu Marakane!

Ohi i Katai presudili crno-belima još u prvom poluvremenu, razlika između večitih sada je samo dva boda

aleksandar katai Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 2:0 u 166. večitom derbiju i naneli crno-belima prvi poraz u sezoni, i ono najbitnije što ovaj trijumf nosi sa sobom za Stankovićev tim - smanjili su zostatak za liderom iz Humske na samo dva boda.

Prava šampionska trka udvoje tek sad počinje!

Bolju, konkretniju, precizniju i energičniju igru Zvezda je u prvom poluvremenu naplatila golovima Ohija u 29. i Kataija u 43. minutu i tada već bacila crno-bele na kolena, ubila im borbeni moral, u nastavku ih dotukla sigurnom defanzivnom partijom i blokom koji gosti nisu umeli da probiju, i ruku na srce nijednom nisu bili ni blizu toga.

aleksandar katai Foto: MN Press

Loš je Partizan bio danas, neubedljiv, neprepoznatljiv, Stanojević je to video i pokušao da promeni već na poluvremenu trostrukom izmenom, međutim ništa danas nije bilo onako kako je zamislio trener crno-belih.

Zvezda je bila bolja i Zvezda je bila tim koji je vladao situacijim gotovo 90 minuta - pobeda Zvezde čista kao suza.

Pogledajte kako je Zvezda matirala Partizan u 29. minutu, Popović nije najbolje odmerio pokušaj Kataija, lopta mu je skliznula sa rukavica pravo na nogu Ohija koji je bio spreman.

Zvezda je udvostručila vođstvo pred odlazak na odmor na efektan način, silovitim udarcem Kataija posle ne baš najbolje defanzivne reakcije odbrane Partizana - u ovom trenutku utakmica je bila praktično rešena.

Pre Zvezdinih golova, gosti su mogli da povedu i da ovaj meč učine daleko neizvesnijim, usmere utakmicu u potpuno drugom smeru, ali Menig nije bio na visini zadatka u idealnoj šansi, ali jeste Milan Borjan. Zvezdin "večiti spasilac" je pročitao nameru Holanđanina, u polušpagi odbranio udarac napadača Partizana.

Šansa Meniga je bilo sve sa napadačkog repertoara Partizana.

Rikardo je bio "odsečen", uštopovan i udvajan kad god bi mu se lopta zalepila za kopačku, Menig "odsutan" sa meča, ostali potpuno neutralisani od odbrane crveno-belih. Ni promene nakon 45 minuta nisu Stanojeviću donele nikakav boljitak, ulazak Jevtovića, Živkovića i Markovića umesto Meniga, Natha i Miletića nije doneo očekivan impuls u igri Partizana. Milovanović je u finišu ušao umesto Rikarda, ni njegova dečačka drskost i gabariti nisu pomogle da se situacija po Partizan pokrene. Ništa. Velika nula od igre, kako je i sam rekao Stanojević posle meča još "vruće" glave.

Stanojevićev tim, danas, jednostavno nije ličio na sebe.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Zvezda je bila onakva kakvu su navijači navikli da je gledaju. Čvrst, stabilna, perfektna u određenim fazama igre, od starta je jurnula na gol Partizana, utisak je i kao da je više želela pobedu danas, strpljivo gradila igru i dolazila do rešenja i precizne kombinatorike. Moglo je biti i ubedljivije na konto Zvezde, Ivanićev šut je pred kraj meča Popović nekako uštopovao gotovo na gol liniji...

Partizan je u drugom poluvremenu negodovao kod danas odličnog sudije Jovanovića, penal je bio "u vazduhu" kada je lopta od odbitka o zemlju pogodila Erakovića u ruku, međutim nije se čuo zvižduk visoko rangiranog UEFA arbitra, nije bilo signala ni iz VAR sobe. To je i bio jedini sporan momenat 166. derbija koji će, osim po dominaciji Zvezde, ostati upamćen po vatrenom ambijentu na tribinama u režiji navijača oba kluba.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2:0

(Ohi 19, Katai 43)

90+2. minut - Motika debituje za Zvezdu...

90+1. minut - Velika prilika za Zvezdu, ali Popović ovog puta dobro interveniše ispred Ivanića, sprečava ubedljiviji poraz Partizana.

86. minut - CRVENI KARTON! Zdjelar će van igre zbog oštrog starta nad Pavkovim, sa obe noge, zaradio je drugi žuti i Partizan će do kraja sa desetoricom tražiti čudo.

79. minut - Ohi je odličan bio danas, uradio je ono zbog čega je i doveden, aplauz za njega pošto ga je zamenio Ben. Zvezda ima punu kontrolu utakmice. U igri je i Pavkov, koji je zamenio Kataija.

76. minut - Evo i mladog centarfora Milovanovića, menja Rikarda, i to je peta izmena Stanojevića večeras.

72. minut - Ništa na jednoj, ništa ni na drugoj strani. Mnogo borbe, malo kreacije i nimalo šansi. Zvezdi apsolutno odgovara ovakav razboj događaja na terenu.

62. minut - Popović je umalo "poklonio" gol Zvezdi! Uspeo je da zaustavi udarac Ivanića, međutim lopta mu se izmigoljila ispod tela, ali je golman Partizana bio dovoljno priseban i okretan da je zaustavi pred gol-linijom.

58. minut - Gosti traže penal posle jedne stuacije pred golom Zvezde, u gužvi. Lopta koja je dugo padala odbila se o zemlju i pogodila Erakovića u ruku. Sudija Srđan Jovanović nije se oglašavao, nije ni VAR...

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

55. minut - Preti Partizan, blizu je bilo! Zdjelar je pokupio jednu odbijenu loptu na dvadesetak metara, borjan je bio ukopan, pak imao je sreće... Prohujala je lopta desetak centimetara pord stative.

48. minut - Tek što je ušao u igru Jevtović je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Kangom. Miran početak drugo poluvremena, zanimljivije je na tribinama odakle opet dopire jarost baklji, dim i topovski udari...

46. minut - Trostruka izmena Stanojevića: Živković je u igri umesto Miletića, Jevtović umesto Natha, a Marković umesto Meniga.

bakljada delija Foto: Telegraf.rs

POLUVREME

44. minut - PREKID! Sudija Jovanović je zaustavio meč zbog koškanja igrača oba tima, odjednom su i obe klupe uletele na teren pa je gužva potrajala dva-tri minuta. Nije jasno šta je izazvalo ovakvu reakciju svih aktera. Vrlo nervozan Stanojević u ovom metežu. Smiljanić takođe, teško je razaznati ko tu koga sve psuje, vređa, napada...

MIloš Gordić, Samed Baždar, 166. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: MN Press

42. minut - GOL, 2:0! Zvezda sada ima veliku predbost, pogodio je Katai, "pocepao" je mrežu Popovića Zvezdin najbolji igrač danas. Loše su odreagovali igrači gostiju u kaznenom prostoru, "dobacili" loptu pravo na nogu Kataiju, a ovaj silovito pogodio mrežu, za delirijum zvezdaša. Lopta je na putu do gola zakačila Zdjelara i prevarila Popovića, mada teško da bi usepeo da odbrani i da je imao čist pogled na loptu. Prejak je to udarac bio. Neodbranjiv.

40. minut - Tik uz stativu gola Partizana prohujala je lopta posle centaršuta Kange... Mnogo sreće po crno-bele u ovoj situaciji.

36. minut - Šansa za Zvezdu! Katai je dobio sjajan pas po desnoj strani, probio je u kazneni prostor i prebacio i Popovića i prečku. Velika šansa, međutim i da je pogodio Katai, gol ne bi bio priznat jer je Zvezdin fudbaler bio u ofsajdu.

33. minut - Žuti karton za Srnića, Partizan sada mora konkretnije i rizičnije na polovini Zvezde, i to i radi u ovom trenucima. Srnić je zaradio žuti karton sprečivši akciju gostiju.

29. minut - GOL - 1:0! Ohi je strelac, Zvezda vodi! Matiran je Popović, istina malo i svojom greškom pošto je nesigurno intervenisao nakon udarca glavom Kataija, a ohi bio spreman i brzopoteznom reakcijom na dva metra od gola sproveo loptu u mrežu.

27. minut - Zvezda je opet pojačala ritam posle perioda ujednačene igre. Popović je bio pod pretnjom nakon centaršuta Kataija i pokušaja glavom Dragovića, no laka odbrana golmana gostiju.

19. minut - Šansa za Partizan! Koliko je sada malo nedostajalo da crno-beli povedu. Kanga je izgubio loptu na četrdesetak metara od svog gola, Rikardo je munjevito reagovao, servirao priliku Menigu, ali je Borjan sjajno čitao pokušaj Holanđanina. Pokušao je Menig udarcem po zemlji, ali je golman Zvezde bio spreman.

15. minut - Partizan se, čini se, polako oslobađa, lopta je sve više u nogama igrača gostiju, ali i dalje crno-beli bez duge kombinatorike na polovini Zvezde, baz kontrole igre. Zvezda je ta koja i dalje vladastuacijom, ali je sve dalje od gola Popovića. Pomerili su crno-beli težište igre dalje od svog kaznenog prostora.

11. minut - Prošlo je prvih deset minuta, Zvezda je uspostavila dobar ritam i deluje agilno u svakom posedu. Partizan gotovo sve vreme u defanzivi. Mreže miruju.

7. minut - Šansa za Zvezdu! Rodić je nadirao sa leve strane, ušao u kazneni prostor, poslao loptu na peterac gde se, u ključnom trenutku, ispružio Popović i sprečio vrlo verovano mat svog tima, pošto je Katai čekao pas.

6. minut - Prvi korner izveli su gosti, Zvezda se odbranila. Nije bilo opasnosti po Borjana.

4. minut - Još jedan solidan napad Zvezde koja u povoju meča deluje agresivnije, konkretnije... Kanga je tukao sa dvadesetak metara, solidna pozicija je to bila, no dobar blok je bio postavljen, crno-beli su se odbranili.

1. minut - Zvezda je prva napala, bio je to solidan prodor Kataija po desnom ktilu no ništa konkretno nije uspeo da uradi Zvezdin ofanzivac.

- U centru pažnje neposredno pre starta meča prizor na severnoj tribini na kojoj je plavim, crnim i žutim kartonima formirano groblje, pomalo bizarna stvar, a preko je raširena "šetalica" mrtvaka iz kultnog filma "Maratonci trče počasni krug".

Treneri obe ekipe odredili su startnih 11.

Crvena zvezda - Partizan 18.00 (Arena sport premium 1)

Crvena zvezda: Borjan, Pićini, Eraković, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Srnić, Ivanić, Katai, Ohi

Klupa: Gordić, Gajić, Pankov, Krstičić, Pavkov, Falko, Đurić, Motika, Ben, Stanković, Gobeljić

Partizan: Popović, Miletić, Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Natho, Jojić, Jović, Menig, Rikardo

Klupa: Stevanović, Holender, Baždar, Živković, Jevtović, Ostojić, Milovanović, Terzić, Marković, Lutovac, Smiljanić

Ekipe čeka sigurno sjajna atmosfera, pošto je Marakana rasprodata i na tribinama će biti preko 45.000 navijača.

Sudija derbija je najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović. Pomoćnici su Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok su za VAR zaduženi Momčilo Marković i Bojan Banović.

Video: Binturongovo proročanstvo: Arčibald predvideo ko će večeras slaviti nakon 166. večitog derbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PsyhoDelija

    27. februar 2022 | 18:49

    Govorim ovo mesecima a vi se smejete..Zvezda je jaca,kvalitetnija..Ima bolje individualce i najbolje igrace lige Katai i Ivanic...Sad je tu i Ohi a Pavkov talicni na klupi...Partizan ima Meniga i Rikarda,to svi u Zvezdi znaju..Spakovao ih Dragovic,kao Holins sto je izuo Pantera odbranom..Nije vam ovo Anortozis i Sparta..Zvezda je izbacila ozbiljne timove iz grupe i igra osminufinala LIGE EVROPE...Pozz sinovci...Zvezdaši se raduju derbijima,kosarka i fudbal...Uzivamo svi...

  • Nemke

    27. februar 2022 | 18:51

    Evo ih gologuzani cim gube hoce da se tuku. Pazi ovog Smiljanića hahahaah

  • Gile

    27. februar 2022 | 18:48

    Šta je glodari, ne možete da podnesete kad je neko toliko bolji, navikli ste na sklanjalice i kradje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA