≫ 

Stanojević: "Moj loš odabir tima, ako vredimo i ako smo pravi, zadržaćemo prednost u odnosu na Zvezdu"

Trener Partizana smatra da nema favorita kada je u pitanju borba za titulu u Superligi Srbije

  • 12
Aleksandar Stanojević, Partizan Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana poraženi su od ekipe Crvene zvezde u večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić" (0:2), čime je prednost između dva tima na tabeli Superlige svedena na samo dva poena.

Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević istakao je na konferenciji na medije da njegov tim jednostavno nije imao dovoljno svežine i da nije bio bolji u bilo čemu da bi mogao da parira ekipi Crvene zvezde.

- Zaslužena pobeda Crvene zvezde, mnogo su bolje ušli u utakmicu od nas, bili su takmičarskiji, mi jednostavno nismo imali u napadu nikakva rešenja, brzo smo gubili lopte, nismo bili 100% u bilo čemu. Kako počnete utakmicu i na taj način igrate, kažem da sam napravio loš odabir ekipe. Žao mije naših navijača, napunili su jug, bilo ih je dosta i na istoku, žao mi je zbog njih najviše. Zvezdina čista pobeda, drugo poluvreme smo se trgli, ali nismo bili dovoljno dobri da bismo ih ugrozili. Mislim da je sve bilo fer i korektno.

Nije hteo da svaljuje individualnu krivicu na bilo koga. Kaže da je pogrešio kod odabira tima za startnu postavu i da je to koštalo Partizan boljeg rezultata.

- Ne bih sada individualno analizirao, mi smo normalno ušli u utakmicu, stavili smo ofanzivni tim, mogli smo i drugačije da smo hteli, jasno je da je bio loš odabir. Nismo bili sveži, nismo dobili nijedan duel, nijedan pas... Drugo poluvreme smo bili bolji, ali pita se nešto i protivnik, Zvezda nije dovzolila da stvaramo šanse, bili smo na protivničkoj polovini. Ne bih pojedince isticao, sam sam izabrao tim, i evidentno pogrešio sa igračima sa kojima sa krenuo.

Novinare je zanimalo o čemu je Stanojević razgovarao sa Stankovićem posle meča, kao i šta je radio tokom haosa na poluvremenu zbog čega je dobio i žuti karton od sudije Srđana Jovanovića.

- Sa Dekijem sam pričao nešto za izjave, sve je bilo super korektno, ništa loše, neki konstruktivan razgovor, malo je neukusno da kažem šta smo tačno pričali. Sudiju sam pitao zašto sam dobio žuti karton, ja lično nemam zamerku, gledajući mislim da je kontrolisao utakmicu, ono što sam ja video sa terena. Da li je grešio, videćemo kada se bude radila analizila, on je čovek sudio, da li je grešio ili nije, videće se. Mislim da je trebalo da napravim takmičarskiji tim, kao što smo ušli u drugo poluvreme, pre tri dana smo imali jaku utakmicu, bili smo bez svežine, nismo mogli da igramo kako smo naviklli. Zvezda je doprinela tome, ali ne mislim da je to razlog, nije alibi, niti želim da ga tražim... Da sam tri promene napravio, kao što smo počeli drugo poluvreme - možda je tako trebalo da počnem utakmicu, ali ne znam u svakom momentu, da li je neko svež ili potrošen, nije to razlog, to je jedan od razloga. Zvezda nam nije dozvolila da igramo, a drugi je da smo potrošeni, što sam osetio dok je utakmica trajala.

Iako je Zvezda prišla na dva poena zaostatka, Stanojević tvrdi da favorita za titulu i dalje - nema.

- Ja sam srećan i rekao sam da ni mi ni Zvezda nismo favoriti, svi su pre prvenstva govorili da nismo favoriti, a mi smo i dalje u trci. Još se igra, treba pobeđivati, biće kikseva sa obe strane, zadovoljan sam da sami odlučujemo do kraja, zadovoljan sam da su prodate sve ulaznice, ne pamtim da je prodato ovoliko ulaznica za derbi, srećan sam što smo akteri ove priče. Nisam srećan što smo izgubili, bili smo katastrofalni celo prvo poluvreme.

Za kraj, Stanojević je podvukao da je mnogo bolje da je ekipa u plusu na odnosu na Zvezdu nego u minusu i da to svakako mnogo znači.

- Mnogo nam je bolje nego da smo na minus četiri ili pet, ne osećamo se bolje sa +5 ili +2. Na nama je ako vredimo, ako smo pravi, da ćemo zadržati prednost ili je povećati, dugo se igra prvenstvo, ovo je 24. kolo, mi smo već odigrali dve utakmice u Evropi ovih dana. Ako smo pravi, nema problema, sve zavisi od nas.

Video: Stanojević potišten posle poraza u 166. večitom derbiju: Možda sam izabrao pogrešne igrače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    27. februar 2022 | 21:03

    Ovaj je najveći izdajnik u historiji PARTIZANA. Čemu služi JOVIĆ?

  • SSSS

    27. februar 2022 | 21:08

    Jedan derbi pobedi, Sve vise verujem ono sto kaze Pantic. Zvezda nas je oducila od Fudbala, Cestitke Cuganiji.

  • Deks

    27. februar 2022 | 21:15

    Čudo nije sudija kriv?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA