≫ 

FIFA drakonski kaznila Rusiju: Bez himne i zastave, svi mečevi na neutralnom terenu, moguće i izbacivanje!

Svetska kuća fudbala odlučila se na drastičan korak

  • 26
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Rusija - Danska Foto: Tanjug/AP

Potresi sa istoka Evrope na relaciji Rusija - Ukrajina nastavljaju da utiču i na sport. Neke lige sa ruskim timovima počele su da se osipaju, reprezentacije sa Zapada Evrope prete da neće igrati protiv ekipe Rusije u svim sportovima, a sada je stigla i ozbiljna opomena od FIFA.

Zvaničan naziv fudbalske reprezentacije Rusije na takmičenjima pod okriljem ove organizacije od sada će biti "Ekipa Fudbalskog saveza Rusije". Uz to, FIFA je zabranila upotrebu ruske himne i zastave na međunarodnim utakmicama u kojima učestvuju selekcije ove zemlje.

Zabranjene su i sve fudbalske utakmice reprezentacija u Rusiji, pa će sve nacionalne selekcije domaće susrete igrati na neutralnom terenu i to bez publike, naglašeno je u saopštenju FIFA. To automatski znači da će selekcija Rusije morati da igra svoj meč plej-ofa za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Poljske van domovine 24. marta.

- Ostaje kao mogućnost i isključivanje ruskih ekipa iz svih takmičenja, ako konflikt eventualno dalje eskalira - piše u dopisu FIFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorski Srbin

    27. februar 2022 | 21:38

    A zar nije jedna od krilatica FIFE i UEFE da u sportu nema mjesta politici?????

  • Baster

    27. februar 2022 | 21:31

    Pravac Srbija! Imaćete podršku i navijanje bolje nego na vašim stadionima i halama.

  • Nebojša Berak

    27. februar 2022 | 21:50

    Čisti dokaz da je ceo svetski sport pod kontrolom i u interesu USA, GBR, GER, FRA, duboke drzave. Tako sprecavaju Đokovića, sprecavaju Rusiju. Ne bi me iznenadilo da zabrane i Medvedeva i da mu ne daju da igra tenis. Ali kada dodje dan slobode, onda sve ove treba pohapsiti i lepo robijica od deset godinica ZA PRIMER I BUDUCNOST, jer svo vreme su govorili da se ne mesa politika i sport. A upravo gledamo MEŠANJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA