≫ 

Poljaci besni na FIFA: "Nećemo da igramo sa Rusijom u plej-ofu za SP, ma kako se ona zvala"

Očekivala je ova reprezentacija da će "Zbornaja" biti momentalno izbačena

  • 12
robert levandovski Foto: Tanjug/Ap

FIFA je nešto ranije danas donela drakonsku odluku da kazni Rusiju, koja će morati da igra na neutralnom terenu bez navijača, bez zastave i nacionalne himne pod nazivom "Ekipa Fudbalskog saveza Rusije". Takođe je istakla da će u slučaju daljih komplikacija izbaciti ovaj tim iz svih takmičenja pod svojim okriljem.

Međutim, to nije zadovoljilo Poljake, koji su se od samog starta postavili kao jedni od najglasnijih kada je reč o rusko-ukrajinskom sukobu. Oni su očekivali da "Zbornaja" bude momentalno izbačena iz plej-ofa za odlazak na Svetsko prvenstvo. Zato su rekli da nema šanse da će igrati sa Rusima, po svaku cenu.

- Današnja odluka FIFA je za nas neprihvatljiva. Naš stav ostaje isti: reprezentacija Poljske neće igrati protiv Rusije u plej-ofu za plasman na Svetsko prvenstvo, bez obzira kako će se zvati ruska ekipa - naglašava Cezarij Kuleša, predsednik Fudbalskog saveza Poljske.

Ranije tokom dana oglasile su se i reprezentacije Francuske i Engleske, dok je od ranije bio poznat stav Češke i Švedske da neće igrati sa Rusijom u fudbalskim utakmicama. Prema sadašnjem kalendaru, Rusija treba da igra sa Poljacima 24. marta, a finale je na programu pet dana kasnije protiv ili Češke ili Švedske.

Video: Kanga vređao Partizan: Ova pesma mu nije trebala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    28. februar 2022 | 07:39

    A što ne bojkotujete Njemačku koja je napala cijelu Evropu i koja je ubila desetine miliona Poljaka,po tome u narednih milion godina niko ne bi trebao da igra protiv Nijemaca,a ovaj gospodin sa slike će i penziju zaraditi kod Švaba!!!!!!

  • Dejan

    28. februar 2022 | 06:55

    I ne morate, diskvalifikacija za Poljsku!!!

  • Iggy

    28. februar 2022 | 06:55

    Izdajice!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA