≫ 

Ludnica na Olimpiku: Ruiz u četvrtom minutu nadoknade "ukrao šou" protiv Lacija, Napoli je na vrhu Serije A!

Kakav meč i kakva pobeda Napolitanaca

  • 0
FK Lacio - FK Napoli Foto: Tanjug / AP

Kakav su nam spektakl ove večeri u Rimu priredili Lacio i Napoli! Do poslednjeg daha ljubitelji fudbala mogli su da prate okršaj dva italijanska velikana, a baš u završnom napadu je i postignut pobednički gol. Fabijan Ruiz "rasplakao" je čitav stadion Olimpiko majstorijom sa skoro 20 metara, kojom je Napolitancima doneo prvo mesto na tabeli Serije A - 1:2 (0:0)!

Bila je to odlično odrađena kontra gostujućeg sastava, koji je išao na sve ili ništa. Loptu je prvo primio Lorenco Insinje koji je ostavio na noge pomenutog Ruiza, a ovaj je šutirao iz prve i nije ni oklevao. Pogodio je donji desni ugao mreže, a čuvar mreže Lacija jednostavno nije imao nikakve šanse.

A samo šest minuta ranije na licima su se mogli videti osmesi. Bio je to još jedan spektakularan gol u režiji Pedra, koji je posle jedne odbijene lopte nakon slobodnjaka "opalio" volej i doneo veliko izjednačenje svom timu. Očekivali su domaći da će barem bod pokupiti sa ovog duela.

Ali ruku na srce, Napoli je bio bolji tim i imao je više od igre. U 69. minutu im je posle VAR intervencije poništen gol Lorenca Insinjea, dok se isti fudbaler upisao u strelce sedam minuta ranije. Bio je to gotovo identičan gol onom koji je postigao Ruiz u nadoknadi vremena, sa oko 20 metara udaljenosti.

Posle ove pobede, Napoli je uspeo bodovno da se izjednači sa Milanom na prvom mestu sa 57 bodova, ali je ispred zbog bolje gol razlike u odnosu na Rosonere. Ruku na srce, Inter u slučaju pobede u zaostalom meču može da ih pretekne, a Lacio će ostati na sedmom mestu sa 43 boda, barem dok svoj odloženi susret ne odigra Fjorentina.

Video: Stanojević o raspravi sa sudijom: Trener Partizana prokomentarisao arbitre na 166. derbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA