≫ 

Poznat zamenik Bijelse na klupi Lidsa: Engleskog velikana preuzima nekadašnji trener Lajpciga

Džesi Marš pokušaće da izvuče klub iz grčevite borbe za opstanak

  • 0
Džesi Marš Foto: Youtube / Stringer Football / Printscreen

Nije ovo sezona iz snova za navijače Lidsa. Moraće do samog kraja sezone da strepe za opstanak u društvu najboljih, a kako bi pokušali da promene stvari barem malo na bolje, odlučili su da se rastanu sa dugogodišnjim trenerom, Marselom Bijelsom.

Vrlo brzo su uspeli da nađu njegovu zamenu, pa će Lids u narednom periodu sa klupe predvoditi poznati američki trener, koji je ostao upamćen po svom "bivstvovanju" na mestu trenera Lajpciga sa kojim je ostvario neke zapažene rezultate. Reč je o Džesiju Maršu.

On je potpisao ugovor sve do 2025. godine i debitovaće na klupi Jorkširaca na gostovanju Lesteru u subotu. Kao igrač je nosio dresove DC Junajteda u MLS ligi, baš kao i Čikago Fajera i Čivasa. U trenerskoj karijeri bio je pomoćnik selektora SAD, da bi potom 2012. godine postao trener Montreala.

Pored toga, vodio je Njujork Red Bulse kada je bio najbolji trener MLS-a, što mu je omogućilo da dođe u Evropu gde je postao pomoćnik Ralfa Rangnika u Lajpcigu. Bio je i na mestu šefa struke Salcburga sa kojim je uzeo Kup i titulu u Austriji, a potom se vratio u Nemačku. Reč je o stručnjaku koji forsira napadački fudbal, što je nešto što generalno odgovara Lidsu.

Video: Borjan sprečavao Delije da gađaju igrače Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA