Ruski fudbaler "začinio" veče u Seriji A: Spektakularan gol i asistencija Mirančuka, Atalanta "grize" za LŠ!

Zanimljivo je i da je u poslednjem momentu pred meč zbog povrede iz sastava domaćina otpao Ruslan Malinovski iz Ukrajine

  • 1
atalanta Foto: Tanjug/Ap

Atalanta je ponovo na pobedničkoj stazi! Fudbaleri iz Bergama večeras su na svom terenu u bukvalnom smislu te reči samleli Sampdoriju (4:0) i tako prišli na tri boda iza leđa Juventusa uz jedan meč manjka u odnosu na Staru Damu. Sve to znači da nas čeka luda borba za mesto u Ligi šampiona do kraja tekuće sezone u Seriji A.

Nije se ovde nijednog jedinog minuta ni postavljalo pitanje da li će Atalanta ili neće slaviti. Od samog starta nametnuli su svoj napadački ritam, protivnik je bio potpuno nemoćan i došlo je do ubedljive pobede. Boginja iz Provincije uputila je gotovo 20 šuteva ka golu protivnika od čega je devet završilo u okviru gola, a četiri u samoj mreži.

Već u 6. minutu je Mario Pašalić probio led i doveo Atalantu u prednost, da bi na isteku pola časa igre Teun Kupmajners podebljao vođstvo domaćina na asistenciju Pesine. Već tada je bilo jasno da neće biti povratka za večeras nesrećnu ekipu Sampdorije.

 
Isti fudbaler je u 61. minutu na dodavanje Mirančuka postigao i treći pogodak Atalante, da bi konačan rezultat maestralnim pogotkom postavio Aleksej Mirančuk. Rus se namestio na ivici kaznenog prosotra i šutirao je bez imalo razmišljanja. Lopta je posle dosta vijuganja završila u mreži, a on iz pristojnosti zbog aktuelne situacije nije hteo da slavi.

 
Atalanta sada ima 50 bodova na petom mestu Serije A, dok je Sampdorija novim porazom prišla bliže zoni ispadanja. Iako nije još u potpunosti ugrožena, zauzima 15. mesto sa četiri boda više od Venecije koja je prva ispod crte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Duksevi grobara spaljeni na severu: Plamen na severu tokom večitog derbija, redari reagovali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ls

    28. februar 2022 | 23:04

    Kako su poceli ima da oduzmu bodove Atalanti jer je Mirancuk dao golove i da ih dodaju Sampi jer su imali Ukrajinca na klupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA