≫ 

"Prvi smo, imamo najbolju gol-razliku, igramo Evropu": Stanojević već zaboravio poraz u derbiju

Trener Partizana još jednom analizirao meč sa večitim rivalom i okrenuo se narednom izazovu, utakmocom sa Lučanima u četvrtak (17.05)

  • 37
Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Poraz u 166. večitom derbiju nije poljuljao samopouzdanje kod igrača Partizana, tvrdi trener ekipe Aleksandar Stanojević u danu kada je pred novinarima trebalo da iznese očekivanja za meč sa ekipom Mladosti iz Lučana.

Novi susret sa medijima se, očekivano, pretvorio u dublju analizu onoga što se desilo u nedelju na našem najvećem stadionu.

- Imamo utakmicu kao i svaku do sada, znamo šta nam je činiti, svi igrači su u stroju koji su i bili u poslednje vreme, nemamo kadrovskih problema. Čekamo utakmicu sa velikom željom da pokušamo da se vratimo na pobednički put koji smo imali, spremni smo da pokažemo karakter, znanje i umeće i da se vratimo tamo gde nam je mesto - rekao je u uvodnom obraćanju medijima trener Partizana.

Na pitanje kako motivisati igrače posle derbija, Stanojević je imao spreman odgovor.

- Sastanak je bio dva dana posle derbija. Sastanak je bio normalan, realan, konkretan, direktan, ukazali smo na probleme koje smo imali, na stvari koje su nam se desile. Motivacija? To sam već rekao više puta, glupo je pričati o motivaciji u Partizanu. Sam trening je motivacija, a ne utakmica, dešavali su se porazi i ranije, pa sam se vraćao. Mi imamo ekipu koja je mnogo napravila, neke velike stvari do sada da bi nas poremetilo nešto. Ako nešto može da nas poremeti, onda nismo pravi. Nemamo nikakav problem motivaciono.

Branko Vukašinović, Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Novinari su insistirali da se priča o derbiju produbi, analizira još jednom...

- Već sam rekao, ne znam da li ste gledali šta sam pričao. Jedan razlog (lošeg izdanja) je što nas je Zvezda neutralisala načinom igre, mislim nisu bili nešto opasni, a drugi razlog je umor od meča sa Spartom. Nije ovo alibi, ali je teško odigrati dve utakmice takvog intenziteta u tri dana. Isto sam ovo rekao i posle derbija. Znate, pita se nešto i protivnik. Zvezda je, na primer, imala 29 faulova, mi duplo manje i nismo na to odgovorili. Nema tu alibjia, a od ostalim taktičkim sitnicama ne želim da ulazim u detalje, neću sad.

I dalje se nastavila priča o derbiju, otud pitanje da li će igrači koji se nisu pokazali trpeli posledice?

- Igramo sa Lučanima, ne volim da pričam mnogo o onome što je iza nas, ali hajde ispoštovaću kao profesionalac. Niko neće trpeti posledice. U godini u kojoj pobeđujemo sve živo i pobeđujemo sve žive sad neko treba posledice da trpi, nema razloga, momci igraju najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina i ja sam presrećan i prezadovoljan. Želim da je stalno ovako i nemam problem. Za tu utakmicu sam već pričao, za derbi kažem, pogrešio sam sastav. I vama je izgedao dobar jer ste ga i vi takvog najavili. Mislim da nisam to dobro odradio, i sad da neko treba da trpi posledice i da se menja, to nije u redu. To bi bilo nepoverenje. Igraće uvek najboji u datom trenutku. Dese se određeni trenuci onakvi kakvi jesu.

Da li Mladost može da vam posluži za vraćanje sampouzdanja?

- Mladost je izuzetna ekipa, mi sad imamo težak raspored. Poštujem svaku ekipu, Kragujevac, Spartak, mi tamo funkcionišemo, bez obzira da li imamo 19 u nizu ili izlazimo iz poraza. Ne gubimo samopouzdanje, pa nismo treći u ligi, nismo ispali iz Evrope letos! Mi smo odlična, sjajna ekipa koja ima odličnu sezonu. Prvi smo, najbolja gol razlika. Da li ja sada treba javno da hvalim da vi ovde vidite da imamo samopouzanje. Ok, izgubili smo, nije tragedija. Nema to veze sa samopouzdanjem, za dizanje. imamo ga.

Stanojeviću je posle derbija zamereno što je Jovića ostavio u igri 90 minuta iako je tinejdžer podbacio.

- Zašt bih sad da na dete od 19 godina stavljam breme. Da smo vodili, da smo imali rezultat, sigurno bih ga menjao. Bočne igrače kao što menjam obično. Sad je bila specifična situacija, gubili smo 2:0, nismo bili u ritmu i ne bih njemu stavio breme, već možda nekim iskusnijim igračima koji je trebalo da iznesu utakmicu. Ali on ne. Sam je "kriv" što je sebi nametnuo to breme svojim igrama i sada svi imaju velika očekivanja od njega. Ne očekujem od njega ništa, samo da radi, individualno i grupno, i biće to sve ok.

Partizan se porazom od Zvezde sapleo pred seriju izuzetno teških utakmica, a Stanojević kaže da je vrlo teško reći kako će se razvijati dalje sezona po njegov tim u ritmu zgusnutog rasporeda na tri fronta.

- Videćemo, ne znam koji stručnjak to zna na svetu. Imate situaciju sa Gvardiolom, koji misli da je sve "ok" kad pobedi u Ligi šampiona pa posle tri dana izgubi, ili Inter isto, pa izgubi od Sasuola, ne znam od koga... Ja nisam takav majstor da znam u datom momentu... Za derbi ne možeš da se potrošiš, ali je Sparta sa 10 igrača bila velika potrošnja. Strahovito je bilo sprinteva jakog intenziteta. Pripremamo se i živimo za to da igramo na 3-4 dana, i to je uspeh za sve nas. Što se tiče odgovornosti, uvek sam tu da kažem šta mislim. Možda sam mogao bolje, kao je trebalo u derbiju. Ne znači da bi bilo bolje da sam drugačije odlučio. Retko grešim u izboru igrača, i sebi ne prebacujem jer pogodim, ali sad je bilo drugačije. Kako će biti sad u ovom ritmu, ne znam, videćemo. Nisam mogao da rotiram za derbi, jer, znate, ako imate tim koji odigra sa Spartom kako je odigrao i sad treba te momke da ne nagradite za derbi da igraju. U svakom slučaju, mi znamo gde smo grešili, to je bitno, i znamo šta je najbolje da uradimo u narednom periodu. Mi smo sjajna ekipa, igramo sjajno od starta i Evropu i domaću ligu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eu

    2. mart 2022 | 16:07

    Covek veze nema sa fudbalom nit ima taktiku niti znanje fudbaleri igraju kao da nikad nisu videli loptu a gori od najgoreg je onaj Ricardo, ceo tim bi mogo da igra sa bikovima negde u Spaniji. Nula Tim nula igraci a dve nule trener, Navijam za partizan al ih vise negledam.

  • Dejan

    2. mart 2022 | 16:16

    Florijan Stanojevič poznat kao protestant ispred skupštine.

  • Igor

    2. mart 2022 | 16:07

    😂Optimista😂 Gazi Zvezdo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA