≫ 

Vlahović i Juve "preživeli" pakao Firence, Srbin se radovao u poslednjem minutu meča!

Dušan bio pod najjačim udarom sa tribina u svom prvom meču u Firenci od odlaska u Juventus

  • 0
Dušan Vlahović

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Fiorentine i Juventusa odigrali su u Firenci prvu utakmicu polufinala Kupa Italije u meču koji će se pamtiti kao prvi Dušana Vlahovića protiv kluba iz kojeg je zimus stigao u tabor "Stare Dame"....

...ali i po neverovatnom autogolu Fiorentine u režiji Lorenca Venutija u 91. minutu, za pobedu gostiju 1:0!

Navijači Viole su srpskom golgeteru priredili nezaboravan doček, "vruć" kao u samom paklu, a takva je bila i poruka na severnoj tribini sa motivom iz Danteovog dela "Pakao". U najkraćem, Dušan je prikazan kao najveći izdajnik koji će goreti u paklu.

Pakleno je bilo i ekipi Masimilijana Alegrija u sredu uveče na "Aretmio Frankiju" pred 40.000 navijača među kojima je bio i veliki argentinski fudbaler, ikona Fiorentine Gabriel Omar Batistuta!

Valja reći da su gosti bili destkovani za ovo gostovanje, Alegri je bio bek nekih udarnih i zaista ključnih aduta, za razliku od domaćih koji su raspolagali sa manje više najjačom postavom. Sjajno je odbranom komandovao naš Nikola Milenković iako je za direktnog rivala imao dojučerašnjeg saigrača Vlahovića.

Fiorentina je sa protokom vremena preuzimala inicijativu i počela da napada, da steže obruč oko kaznenog prostora, da davi rivala - ali i da promašuje.

Dugo će navijači žaliti za šansama Bonaventure i Ikonea, u neverici su bili domaći posle promašaja ove dvojice igrača, mada se ni ostali zaduženi da sprovedu loptu u mrežu nisu proslavili. Otud je trener "ljubičastih" izveo svu trojicu startnih navalnih igrača (Pjatek, Kastrovil, Ikone), umesto njih uveo Kabrala, Dankana i Gonzalesa, no ni oni nisu doneli boljitak, oštrinu i konkretniju završnicu.

Veliku priliku da se proslavi imao je Vlahović, i to veliku, tek koji centimetar mu je nedostajao da lobuje golmana domaćih i utiša "Artemio Franki", pa je i tada ostao rezultat koji je bio na snazi od starta.

Juve je u poslednjih 15-ak minuta uspeo da umrtvi ritam, energetski su se ispraznili igrači domaćeg tima dok su kidisali da matiraju Juve, i baš kada je delovalo da ni jedni ni drugi ne mogu više od onoga što su do tada pokazali, usledio je šokantan epilog po sve na stadionu.

Po goste - pobednički!

Gosti su iskreirali napad po desnoj strani, centaršut Kvardada padao je na peterac gde je nespretni Venuti, koji je ušao u drugom poluvremenu, doneo vođstvo i pobedu Juventusu - lopta ga je pogodila u butine i odskakutala iza gol-linije. Milenković je bio u šoku, na kolenima. Venuti je gotovo u suzama završio meč...

Juve je ovo dobio uz mnogo, mnogo sreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA