≫ 

Čelsi se dva puta vraćao i izbegao bruku za četvrtfinale FA kupa, uspavani Liverpul umalo zaspao protiv Noriča

Lukaku i Verner preuzeli palicu

  • 0
Čelsi i Palmeiras su igrali za titulu prvaka sveta Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa teškom mukom pošto su dva puta morali da se vraćaju, a na kraju i da preokreću rezultat protiv niželigaša Lutona za pobedu od 3:2.

"Plavci" su istrčali sa skoro punim sastavom u nameri da ovaj zadatak obave na najlakši mogući način, a za trijumf su prošli kroz trnje.

Saul Nigez je u 27. minutu naleteo na ivici kaznenog prostora i poravnao rezultat, jer je Luton vodio već od drugog minuta preko Burka.

Nije se domaćin predavao, pa je Kornik istrčao kontru, izbegao ofsajd i iskoristio uspavanog Sara kako bi ostao u validnoj poziji, te na kraju poslao loptu pored Kepe na pet minuta do kraja poluvremena.

Ofsajd je izbegao i Timo Verner u 68. minutu kada je primio loptu na grudi i matirao protivnika, a onda je Čelsi krenuo u totalnu ofanzivu.

Ona se isplatila na 12 minuta do kraja kada je Romelu Lukaku morao samo da postavi nogu na centaršut Vernera i otkloni sve muke.

Nešto manje muka je imao Liverpul koji je na svom terenu, u kombinovanom sastavu, slavio protiv Noriča 2:1.

Minamino je bio strelac oba gola u 27. i 39. minutu, ali se tim sa Enfilda prilično opustio u završnici meča i mogli su lako da produže ovu avanturu.

Rup je u 76. minutu smanjio na 2:1, da bi Les Melu teško namučio Alisona koji je izvadio loptu iz gornjeg desnog ugla i smasao svoj tim komplikacija.

Svoj put ka četvrtfinalu FA kupa pronašao je i probuđeni Sautempton koji je sada žrtvu pronašao u Vest Hemu kojeg je dobio sa 3:1.

Pero u 31. minutu je doneo vođstvo "svecima", da bi stameni Antonio poravnao nakon sat vremena igre.

Ipak, glupost Dosona ukazuje priliku Vord Prausu da sa bele tačke vrati prednost domaćinu, a Armando Broja u petom minutu nadoknade postavlja krajnju tačku na okršaj.

Video: Treći gol Čukaričkog kojim su slomili Napredak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA