≫ 

Partizanova pobeda i igranje sa živcima navijača, Mladost promašila bod u 89. minutu!

Od sjaja do očaja Partizan danas

  • 70
miloš jojić Foto: MN Press

Iako je tokom celog meča bio bolji protivnik, promašio veliki broj prilika i na kraju slavio sa 2:1, Partizan je u završnici meča sa Mladošću iz Lučana umalo od gotovog napravio veresiju. Crno-beli su do same završnice vodili golovima Rikarda Gomeša i Miloša Jojića, da bi u smiraju Milan Bojović smanjio prednost domaćina, a odbrana crno-belih očajnim intervencijama "servirala" zicer za remi Nemanji Obradoviću, koji rezervista gostiju nije realizovao, iako je bio sam pred golmanom Aleksandrom Popovićem i tako ostavio tim iz Humske na liderskoj poziciji.

Pogledajte momenat kada je Humska zanemela, pa odahnula posle promašaja Obradovića na 2:1 u 89. minutu.

Poredeći sa nekim prethodnim mečevima Partizan definitivno nije izgledao ubedljivo, niti moćno, ali je imao dovoljno i motiva i snage da prevaziđe poraz u derbiju i stane muški pred čvrstu ekipu Mladosti, koja sasvim solidno odlolevala u dobrom delu prvog poluvremena, ali opet nedovoljno dobro i nedovoljno dugo da ne kapitulira.

Očekivano, sam ulazak u utakmicu je bio sporiji, kao da je crno-belima trebalo vremena da se saberu, da shvate da još uvek ništa nije izgubljeno, već naprotiv, da su i dalje prvi na tabeli i kroje svoju sudbinu. Posle “opipavanja pulsa” sa Lučancima, koji su posle nekoliko početnih hrabrijih napada, stali "iza lopte", Stanojevićev tim se nametnuo na terenu, preuzeo loptu u kontrolu, iako je, rekosmo već, nedostajalo i svežine i pravih rešenja u poslednjoj trećini terena, u kojoj je bilo teško pronaći završni pas u zgusnutoj postavci gostiju.

grobari Foto: MN Press

Tek sporadične pretnje, prvo preko Kvinsija Meniga, potom Natha i Rikarda, bile su više upozorenje da je i "ranjeni" Partizan, sa nešto izmenjenim rasporedom igrača u polju, sposoban da nanese štetu ukoliko rival nije koncentrisan i to su gosti primili k znanju u tih nekoliko situacija, verujući da su vrhunac umornog domaćina.

Pomalo pod pritiskom Stanojevića, koji je aktivno vodio meč sa klupe, ali i publike koja nije došla u velikom broju, crno-beli su posle 20-tak minuta dodatno pojačali ritam i delovalo je da Mladost neće dugo izdržati. Međutim, u nekim dobrim situacijama domaćin je pomalo i brzao u završnici i to se pre svega odnosi na Markovića, koji se dobro kretao i razigravao igrače, Terzića kome je, pak, poter više bio najveći problem, te Meniga čiji prodori i pokušaji asistencija su zaustavljani u poslednji čas.

Imala je i Mladost svoje svetle momente, iako ih nije bilo previše, no, Bojović i Milosaljević su našli način da upute udarce ka Popoviću, koji nisu našli put do mreže, dok je spornu situaciju na početku utakmice, u kojoj je Miletić imao duel sa pomenutim Bojovićem u kazenom prostoru, rešio VAR bez štete za Partizan.

Završnica prvog dela je protekla u potpunosti u znaku crno-belih i dok su se navijači nervirali zbog mogućnosti da na poluvremenu mreže miruju, Lazar Marković i Rikardo Gomeš su imali drugačije planove. Kapiten se prvo “ušunjao” i pokupio loptu posle slabe intervencije odbrane gostiju, potom sjajno centrirao ka napadaču čiji trzaj i udarac glavom su bili još lepši i atraktivniji, neodbranjivi za golmana Ivana Kostića – 1:0.

Nastavak daleko bolji u režiji Partizana, ubedljiviji igrački, trkački, sa mnogo više pritiska na rivala, lepih akcija na klilima Markovića, Terzića, Meniga, Jojića (...) za koje Mladost jednostavno nije imala rešenje. Počelo je silovito, udarcem Meniga, posle pasa Rikarda, a nastavilo se serijom napada u kojima su Lučanci spasavali živu glavu.

rikardo gomeš Foto: MN Press

Urošević je testirao Kostića sa distance, potom je ponajbolji igrač na meču Marković sjajno centrirao ka Terziću, čiji volej je nekako ukrotio golman gostiju. Već u sledećem napadu je takođe imao puno sreće, pošto su posle bega i centaršuta Natha na levoj strani Rikardo i Menig u samo nekoliko sekundi šutirali u okvir gola, no, nisu našli put do mreže. Gostima posle samo 60 sekundi od pomenute prilike ipak nije bilo spasa.

Igrao se 54. minut kada su Marković i Jojić duplim pasom izbacili odbranu na desnom boku, usledio je povratni pas ka Rikardu kao na tacni, ali je napadač promašio loptu na sedam metara od gola, ona se potom odbila do Terzića, čiji udarac je odbrana Mladosti za kratko izblokirala, no, taman toliko da lopta ostane ispred nogu pomenutom Milošu Jojiću, koji je sve pratio i samo ubacio loptu u praznu mrežu – 2:0.

Da je u nastavku meča bilo samo malo više koncentracije, pa i sreće u završnici napada, Partizan je mogao da napuni mrežu Mladosti do vrha, jer je igrački nadvisio u svakom smislu te reči. Crno-beli su potpuno neutralisali, pa i paralisali goste na njihovoj polovini,

Stanojevićev tim je bio toliko ubedljiv da je gotovo svaki napad bio opasan po gol Lučanaca, koji nisu znali šta ih je snašlo. U nekoliko situacija Rikardo je mogao da se proslavi i postigne bar još dva ili tri gola, ali je imao problem sa prijemom lopte, dva puta se i Terzić našao u sjajnim prilikama, no, nije uspevao da prevari Kostića na golu, dok je Menig prvo zapretio, pa potom “skinuo” viđen gol Jojiću, koji je pre toga driblinzima izbacio čuvare i zamahnuo da zada završni udarac.

aleksandar stanojević Foto: MN Press

Ubrzo je Stanojević na teren poslao i mlađe igrače Milovanovića, Jovića i Baždara, uz iskusnog Milana Smiljanića i nešto iskusnijeg Lutovca, svestan da ga već u nedelju čeka novi težak ispit u Subotici protiv Spartaka.

Odrazilo se to i na dešavanja na terenu, pa je Mladost u završnici gotovo iz nehata smanjila preko Milana Bojovića u 86. minutu, da bi dva minuta kasnije Miletić očajno vratio loptu ka Popoviću i omogućio rezervisti Milanu Obradoviću zicer, ali se fudbaler Mladosti pomalo uplašio prilike i prebacio loptu preko gola, ostavljajući bukvalno Partizan na prvoj poziciji...

Partizan - Mladost 2:1

(Rikardo 42, Jojić 54 - Bojović 89)

Video: Katai i Lola Smiljanić u klinču: Umalo tuča dvojice igrača večitih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VARalice

    3. mart 2022 | 17:30

    Hahahaha, čist penal za Mladost ali Vučelić je glavni "sudija" u VAR sobi

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. mart 2022 | 17:46

    Рикардо игра...зато није играо против нас, одмарао за Лучане...искрено, очекивао сам да га буде на Маракани

  • VASKE

    3. mart 2022 | 18:18

    NASTAVLJA SE SKLANJALICA I NAMESTALJKA. A CIST PENAL ZA MLADOST?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA