≫ 

Britanci pišu: UEFA dozvolila Zvezdi da nosi logo Gazproma na dresu u Ligi Evrope

"Dejli Mejl" je među prvima javio ovu vest

  • 21
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Iako je među čelnicima Crvene zvezde  postojala sumnja oko toga da li će srpski klub moći da nosi logo svog generalnog sponzora Gazproma na dresu u mečevima Lige Evrope, UEFA se navodno oglasila i poručila da neće biti zabrane, tvrde britanski mediji!

Zbog sukoba Rusije i Ukrajine, UEFA je raskinula ugovor sa Gazpromom koji je bio jedan od glavnih partnera evropske fudbalske organizacije.

Pored Crvene zvezde ta kompanija je bila još uz Zenit iz Sankt Peterburga i Šalke, koji je raskinuo ugovor sa ruskom naftnom kompanijom.

Kako je navedeno iz krovne evropske fudbalske organizacije, da li će nositi logo Gazproma na dresu je individualna stvar kluba i UEFA se u to neće mešati.

Situacija je jasna, pa Crvena zvezda neće morati da menja dres za utakmice protiv Rendžersa, već će fudbaleri na svojim grudima nositi ime sponzora koji prati crveno-bele već 12 godina.

Inače, o ovoj situaciji nedavno je govorio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

- Nismo dobili zahtev da skinemo logo i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtev. Kompanija Gasprom je uz Crvenoj zvezdi od 2010. godine. Bla je uz klub i kada je pretio ’ključ u bravu’. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovde gde jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub. To između Zvezde i Gasproma nije samo puki sponzorski ugovor, već prijateljstvo.

Video: Ceca Ražnatović snimila unuka Željka u dresu Crvene zvezde

(Telegraf.rS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    4. mart 2022 | 10:36

    Nema vecih licemera i genocidnog naroda od Engleza...zakonom bi ih trebali ukinuti zlo bili i zlo ostali....setite se ima snimak kad njihova kraljica pred 2 s.r. pozdravlja nacistickim pozdravom...sta reci za te skotove

  • Дража

    4. mart 2022 | 10:30

    А да је Гаспром паметан па да улети сад лову у Звезду и да се узме ЛШ па да се запуше уста мафијашима! 💪🇷🇺🇷🇸🔴⚪🏆

  • Nemke

    4. mart 2022 | 11:35

    Romane Abramoviču, kupuj Zvezdu pa da haramo evropom kao nekada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA