Zvezda proslavila rođendan: Dejan krunisao Dejana, Čović poručio: "Biće spinova da smo miljenici"

Za najboljeg sportistu izabran je Mirko Ivanić, a najbolja sportistkinja je košarkašica Maša Janković

  • 34

Trofejno srpsko Sportsko društvo Crvena zvezda danas je proslavilo 77. rodendan, a tom prilikom je na Marakani priređena svečanost na kojoj je viđena i tradicionalna dodela nagrada za najbolje.

Crveno-beli su osnovani 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popovića i drugi. Zvezda danas ima 36 klubova u 31 sportu, a do sada je osvojeno više od 750 trofeja, dok su crveno-beli sportisti osvojili i viš od 40 olimpijskih medalja.

Ceremonija je, nažalost, počela tako što se crveno-bela porodica oprostila od 32 prijatelja i člana kluba koji su preminuli u prethodnoj godini, a među njima su Nenad Stekić, Milan Kosanović, Milan Živadinović, Ivan Toplak, Zoran Mijović, Stevan Jelovac, Predrag Živković Tozovac, Milan Lane Gutović, Miroslav Lazanski...

Zatim se prisutnima obratio predsednik UO SD Nebojša Čović.

- Čestitam  vam 77. rođendan. Po meni je ovo istorijska godina zbog rezultata u istorijski teškom vremenu. Očekujem da u sledećoj godini imamo isto tako dobre rezultate. Ove godine smo osvojili 41 trofej. Moram da naglasim da ćemo se susresti sa velikm iskušenjima, ne samo sportske prirode, sa mnogo spinova i priča da smo miljenici, da imamo para da se rasipamo, a  istina je da je veliki broj klubova u SD na ivici egzistencije. I pored toga časno branimo ovaj grb - jasan je bio prvi čovek košarkaške sekcije.

Nedugo zatim usledila je dodela nagrada. Dejan Radonjić je izabran za najboljeg trenera u 2021. godinu, a pehar je dobio iz ruku Dejana Stankovića. Košarkaški klub je dobio specijalno priznanje, Svetozar Mijailović nagradu za životno delo, najbolji sportista je Mirko Ivanić, najbolja sportistkinja košarkašica Maša Janković, dok je za najbolji klub izabrana fudbalska sekcija.

- Obeležavanje rođendana je uvek lep događaj jer tada okupljamo drage ljude i podsećamo se pepih trenutaka. Zvezda je najveći klub na ovim prostorima i najveće i najbolje sportsko društvo u Evropi. Koristim ovu priliku da bam svima čestitam 77. rođendan i uspehe. I naš fudbalski klub ima mnogo razloga za ponos, jer smo ostvarili istorijske rezultate. I ranije smo pomagali svim ostalih sekcijama, trudićemos e da još više pomažemo i budemo motor i kičma SD - poručio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Video: Bakljada Delija na utakmici Zvezda - Zemun, slavi se 74. rođendan kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska Sparta CGCZ

    4. mart 2022 | 13:33

    Srećan ti rođendan gigante, svetinjo!

  • Маки

    4. mart 2022 | 14:23

    Како се не најежити од овога 🔴⚪🔴 Како влада слога 💪 Заједно смо јачи,живела Србија и Мајка Црвена Звезда 🔴⚪🔴⚪💪

  • Saša Pariz

    4. mart 2022 | 15:53

    Terziću ovde nije mesto, on NIJE ZVEZDAŠ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA