≫ 

Kinezi ne prenose mečeve narednog kola Premijer lige zbog podrške Engleza Ukrajini

Kina je i na ovaj način pokazala lojalnost Rusima

  • 26
Oleksandr Zinčenko i Vitalij Mikolenko Foto: Tanjug / AP

Kineska TV kuća, nosilac prava prenosa mečeva Premijer lige Engleske, obavestila je vođstvo tog takmičenja da ovog vikenda neće prenositi mečeve sa Ostrva zbog podrške koja se na utakmicama daje Ukrajini i ukrajinskom narodu, javlja BBC.

Ovaj engleski medij dalje navodi da je Kina politički bliska sa Rusijom koja je izvršila invaziju na Ukrajinu.

Premijer liga je već saopštila da se "apsolutno protivi akciji Rusije" i da je spremna da se solidariše sa Ukrajinom, a to i radi već, što pokazuju i prizori sa mečeva FA kupa, mada najveća demonstracija podrške Ukrajini, organizovana sa najvišeg nivoa, se tek očekuje za vikend na premijerligaškim duelima.

- Pozivamo na mir i naše misli su sa svim onima koji su ugroženi - objavila je Premijer liga ranije ove nedelje u najavi planova podrške za Ukrajinu.

Kako je planirano, svi mečevi narednog kola Premijer lige ovog vikenda biće u duhu podrške Ukrajini: trake oko ruku kapitena svih ekipa biće u žuto-plavoj boji, na video bimovima stadiona biće ispisana parola "Fudbal stoji zajedno" na podlozi u bojama ukrajinske zastave.

Liga je takođe pozvala i navijače da se aktivno uključe u ovaj "trenutak solidarnosti" koji će se desiti pre početka svake utakmice ovog vikenda.

Na pitanje da prokomentarišu odbijanje Kineza da prenose utakmice naredne runde, Premijer liga nije dala nikakav komentar.

Inače, kineska državna televizija "CCTV" je 2019. godine uklonila utakmicu Arsenal-Mančester Siti iz svoje programske šeme nakon komentara tadašnjeg igrača Ardenala Mesuta Ozila koji je na društvenim  mrežama pisao o tretmanu ujgurskih muslimana u Kini.

Video: Navijači Zvezde promenili repertoar da nadjačaju himnu Evrolige: Kliču Srbi i Rusi braća zauvek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA