Mogli su i 10 da im daju: Inter "petardom" uništio Salernitanu, het-trik Lautara, pad "fenjeraša" za vrh

Ovo je bila totalna demonstracija sile

  • 0
Inter totalno uništio Salernitanu Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Intera vratili su se na prvu poziciju Serija A nakon što su visokih 5:0 slavili na svom terenu protiv Salernitane u 27. kolu nacionalnog šampionata.

Crno-beli su se vratili na vrh i sada imaju bod više od Napolija i Milana koji su se uključili u trku, ali će im trebati još snage da totalno promene klimu u Italiji.

Da se to ne desi već ovo rundu takmičenja, potrudili su se Lautaro Martinez sa het-trikom, Edin Džeko sa dva gola i dodavanjem, te Nikolo Barela sa dve asistencije.

Barela je u 22. i 40. minutu fenomenalnim pasovima u prostor angažovao Lautara koji je perfektno obavljao egzekuciju.

Džeko je odigrao ulogu Barele i asistenta u 56. minutu kada je prebacio loptu do Martineza koji je kompletirao svoj het-trik za manje od sat vremena igre.

Scenu je, zatim, potpuno preuzeo Džeko koji je u 64. i 69. minutu na upade bekova Damfriza i Gosensa sjajno reagovao i postavio konačnih 5:0.

Korea, Lautaro i Damfriz su mogli da donesu i potpuno uništenje Salernitane, ali su promašivali čiste zicere. Ipak, daleko od toga da je to uticalo na trenutni status Intera koji je sada prvi na tabeli.

Video: Terzić: Fudbalski klub je ostvario rezultate koji će ostati zlatnim slovima upisani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA