Murinjo "pogurao" Romu ka Ligi šampiona! Mat u tri poteza presudio Atalanti

Murinjov tim igra sve bolje

  • 1
FK Roma Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Rome savladali su Atalantu sa 1:0 u subotnjem derbiju 28. kola Serije A  i tako napravili važan korak ka 4. mestu koje vodi u ligu šampiona sledeće sezone. 

U poslednjih 5 mečeva Roma ne zna za poraz, a posle serije nerešenih rezultata usledile su pobede nad Specijom i Atalantom, a ono što trenera Murinja može posebno da raduje jeste sve bolje i tečnija igra.

To se videlo od početka ovog duela, jer su domaći fudbaleri kontrolisali meč i nisu dozvoljavali protivniku da zatrese mrežu. Sa druge strane, stvarali su šanse, a najbolju je iskoristio Abraham posle odlične akcije i "mata u tri poteza". Loptu je na nekih 20 metara od gola primio Zaniolo, odlično se okrenuo i dodao do Abrahama koji postiže gol, dovoljan za pobedu njegovog tima.

Do kraja meča nije bilo golova, a u nadoknadi vremena De Roon je dobio drugi žuti karton u gostujućem timu, a samo dva minuta kasnije i Mhitarian radi isto u timu Rome i napušta teren.

Ovo je bitna pobeda za Romu koja sada ima 47 bodova, isto koliko i Atalanta, i trenutno je peta na tabeli iza Juventusa koji je 4. sa 50 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    5. mart 2022 | 23:12

    Borba za LE I LK je domet Rome,cetvrto mesto je"rezervisano"za Juventus kao i u Engleskoj cetvrto mesto za Mancester junajted

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA