≫ 

Liverpulu se baš posrećilo sa Vest Hemom, u igri je za titulu, sutra će da navija za Junajted

Redsi uz mnogo muke, strepnje i neizvesnosti savladali "Čekićare" 1:0

  • 0
FK Liverpul - FK Vest Hem Foto: Tanjug/AP

Trka za titulu prvaka u Engleskoj i dalje je jednako živa kao što je bila protekle nedelje, Liverpul je pobedio i nastavio u stopu da prati Mančester siti koji će u nedelju igrati gradski derbi sa Junajtedom. Ovo zvuči krajnje neobično, ali tako će biti: navijači Liverpula sutra će navijati za velikog rivala da saplete Siti i poboljša poziciju "Redsa" za nastavak sezone.

Trenutna razlika između dva prvoplasirana tima je tri boda, uz meč koji Siti ima da odigra.

Liverpul je pobedio, ali se nije proslavio jer su gosti imali sijaset i onih dobrih i onih odličnih šansi da anuliraju vođstvo domaćih, čak i da preokrenu, i nema sumnje da će dugo žaliti za propuštenom šansom. Ispravno je konstatovati da je tim Jirgena Klopa danas imao mnogo sreće što je izvukao tri boda iz okršaja sa odličnim Mojesovim sastavom.

Strelac jedinog gola na meču bio je Sadio Mane, a asistent igrač koji polako ali sigurno postaje premijerligaški "Kralj asistencija", Aleksander-Arnold. Deluje da je to bio čak i udarac u gol beka "Redsa", ali zapravo je lopta savršeno pronašla put do spremnog Manea koji takve prilike na propušta.

Nastavak je doneo nekoliko opasnih udara Vest Hema i mnogo sreće za Alisona u trenucima kada je mnogima delovalo da mu nema spasa. Brazilac je dva puta ostavljen da se spašava pod naletima Lanzinija, Vlašića i Antonija, haotično se odbrana Liverpula branila od naleta "Čekićara", i odbranila, iz prostog razloga što u nogama gostujućih napadača nije bilo dovoljno smirneosti i preciznosti da krunišu dobre kombinacije.

I ovaj meč, kao i svi na engleskim stadionima ovog vikenda, prošao je u znaku podrške Ukrajini narodu u toj zemlji pa su se na tribinama "Enfilda" vijorile zastave države koja se trenutno suočava sa ratnom katastrofom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA