≫ 

Kad je teško, tu je Tadić: Srbin u 89. minutu doneo pobedu Ajaksu, za ostanak u vrhu!

Dušan čovek odluke, bio je miran sa bele tačke kad je bilo najvažnije

  • 1
Dušan Tadić Ajaks Ajax Foto: Profimedia/Gerrit van Keulen/AFP

Navijači Ajaksa slave srpskog reprezentativca Dušana Tadića, već po navici, a ovaj put Srbin je moguće doneo i titule vredne bodove za "Kopljanike".

Golom u 89. minutu iz penala kapiten ekipe iz Amsterdama doneo je pobedu od 3:2 protiv RKC Valvajka u vrlo neizvesnoj i izjednačenoj utakmici.

Ajaks je bio u kranje neprijatnoj poziciji pošto je PSV ranije slavio protiv Eraklesa (3:1) i izbio na čelo tabele, ali je sve delovalo bajkovito po šampiona nakon prvih 45 minuta. Najbolji golgeter lige Sebastijan Ale je sa dva pogotka doneo mirnih 2:0, međutim usledio je šokantan razvoj situacije po domaće - dva gola gostiju (Van Der Vene i Danels) u samo tri minuta!

Nakon sata igre na snazi je bio egal i Ajaks je od tog momenta krenuo u juriš da povrati vođstvo i lidersko mesto na tabeli.

Konačno, nakon silnog pritiska, napor koji su uložili je dao rezultata. Entonija je na samoj liniji kaznenog prostora pomalo nespretno i naivno srušio defanzivac gostiju, nepotrebno loš start je to bio, a sudija pokazao na jedanaesterac.

Video: Tadić: Dok Piksi nije došao nismo se uopšte bavili sobom

Tadić je preuzeo odgovornost, bio je miran i hirurški precizan, pogodio mrežu RKC-a iako ga je pročitao golman gostiju. Srbin je upisao svoj 9. gol ove sezone (ima i 15 asistencija), a Ajaks toliko važnu pobedu u vrlo napetoj trci za tron sa PSV Ajndhovenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter88

    7. mart 2022 | 11:15

    Ako nam je za utehu, ne sviraju se izgleda samo u Srbiji smesni penali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA