≫ 

Siti razneo Junajted u paramparčad, De Brujne i Marez krunisali nadmoć šampiona!

Bio jednom jedan Junajted....

  • 0
FC FK Mančester Siti - Mančester Junajted Foto: Tanjug/AP

Mančesterski derbi bio je to samo na papiru, a u realnosti je to bila neka sasvim druga priča. Jurnjava mačke i miša, sudar Davida i Golijata, nazovite to kako hoćete... Ovakav Siti je za ovakav Junajted trenutno sila, klasa naspram suvog proseka, otud i sigurnih, autoritativnih i ubedljivih 4:1 (2:1) za četu Pepa Gvardiole, ali ne i onako ubedljivih kako je moglo biti po prikazanoj igri.

Junajted je danas bio bez svog talismana Kristijana Ronalda, povreda je u pitanju, ali teško da bi i njegovo prisustvo promenilo bilo šta na terenu u odnosu snaga. "Građani" su nadirali u talasima, stvarali šanse, dali četiri gola, svh 90 minuta šamarali goste koji su u prvom poluvremenu davali znake života, a u nastavku nestali sa terena.

- Ole, ole, ole! - orio se čuveni poklič iz grla navijača Sitija u finišu meča kada su De Brujne i družina ubacili u "ševu" igrače velikog rivala koji nisu znali šta ih je snašlo.

Belgijanac je danas bio pucački raspoložen, uvek tamo gde treba da šutne i da podmetne nogu, dva gola je dao već do poluvremena, Marez je u nastavku stavio tačku sa svoja dva gola, ovaj drugi posle VAR provere - kao šlag na trijumf koji će se pamtiti.

Junajted se odbranio od još nekoliko opasnih i ubitačnih naleta gradskog rivala, "zujalo" je svih strana oko kaznenog prostora crvenog Mančestera, fijukale su lopte pred očima De Hee koji je uprkos četiri primljena gol danas imao i sreće da ne primi još koji.

Jedini momenat, i zaista jedini vredan pomena sa repertoara gostiju bio je gol Sanča za 1:1, koji je stigao nakon efikasne i do tančina precizne tranzicije, tada za nadu gostiju da mogu pomrsiti račune favoritu.

Ipak, nastavak je doneo totalnu nadmoć Gvardiolinog tima, silne napade i upadljivu inferiornost Rangnikovog tima kome je, to je i vrapcima jasno, neophodna totalna rekonstrukcija ako misle bilo šta i bilo gde u godinama koje dolaze.

Siti je ovom pobedom održao distancu nad Liverpulom od šest bodova uz meč više, a ovom drugom Mančesteru ostaju muke i brige kako će i na kojoj poziciji završiti sezonu. "Đavoli" su trenutno peti uz tri meča manje od četvrtoplasiranog Arsenala.

Nije pogrešno reći da će biti pravo čudo ako se Junajted domogne Lige šampiona.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA