Veleobrt!? FIFA možda omogući Rusiji borbu za Katar, Poljaci pobesneli

Rusi su se žalili Sudu za sportsku arbitražu

  • 8
Artjom Dzjuba, Fudbalska reprezentacija Rusije Foto: Daniel Chesterton / PHC Images / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Rusije mogla bi, i pored sankcija koje su uvedene mogla da igra  polufinale baraža za Svetsko prvenstvo u fubalu, i to, u junu umesto u martu. 

Naime, 24. marta reprezentacija Poljske i Rusije bi trebalo da odigraju prvi meč , ali je posle napada na Ukrajinu, Poljska iskazala bojkot, a isto su uradili i naredni potencijalni protivnici Švedska i Češka.

Ipak, Rusi i pored suspenzija i sankcija nisu sedeli skrštenih ruku. Tako brojni ruski i poljski portali prenose da su čelnici FUdbalskog saveza Rusije poslali ceo slučaj na Sud za sportsku arbitražu

Rusi su se žalili sudu za sportsku arbitražu. Ujedno, ovo je i glavni razlog zbog kojeg FIFA još uvek odlaže donošenje konačne odluke.

Prema mišljenju Sebastijana Staševskog iz Interie, ovo bi mogao da bude potpuno neočekivani obrt. Ovaj novinar ističe da čelnici FIFA razmatraju da se ovaj meč odigra, ali pod drugim datumom. Tako bi se i meč Švedske i Češke takođe odigrao u junu.

- Blamaža FIFA se nastavlja? U Ukrajini, Rusi ubijaju civile, a u cirihu oni odlučuju da igraju na vreme i potraže rešenje kako se ne bi sukobili sa Rusima. Jedna od ideja je da se plej of mečevi odlože i igraju u junu. Ovo je apsurd - napisao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    7. mart 2022 | 14:50

    Ponadali se Poljaci da ce na mufte na sp. Sta smo mi sto smo prvi u grupi budale? U baraz kao i svi ostali.

  • Veliki Grunf

    7. mart 2022 | 15:09

    Ima bre da igrate i pevate u isto vreme, nista na mufte.

  • Перагеније

    7. mart 2022 | 15:08

    "U Ukrajini, Rusi ubijaju civile" - ЕХ, ако је и од пољског НАТО слуге много је, није фер.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA