I Napredak udario na suđenje: "Oduzeta nam je pobeda iz mračne sobe u Staroj Pazovi"

 
 ≫ 
  • 4

Nova žalba nakon promene odluke kojoj je doprineo VAR

Saopštenja su definitivno nešto što je obeležilo 26. kolo Superlige Srbije. Nakon nedeljnog "rata" saopštenjima između Crvene zvezde i Partizana, ponedeljak nam je doneo još jedno saopštenje, ovoga puta iz Kruševca.

Napredak je "digao glas" nakon meča sa Proleterom, koji je završen nerešenim rezultatom - 1:1. Povod za saopštenje Kruševljana bio je poništen pogodak tog tima u nadoknadi vremena nakon oglašavanja sudije iz VAR sobe.

Saopštenje FK Napredak prenosimo u celosti:

- Po ko zna koji put u ovom prvenstvu našli smo se na udaru sudija i uskraćena nam je, ovom prilikom, pobeda. Poništen nam je pogodak u drugom minutu nadoknade vremena, posle autogola. Kada su gosti krenuli na centar, sudija iz mračne sobi u Staroj Pazovi je utvrdio da je, još u začetku akcije, a usledilo je potom nekoliko dodavanja, postojao milimetarski ofsajd. Za samo dva dana, sudija iz VAR sobe se našao u epicentru, ovom prilikom mereći milimetre, kako bi Napretku poništio gol!

Da li to za nas važi pravilo da moramo da damo dva, da bi nam se priznao jedan gol!? Ili, da se protiv nas izvođenje penala obavezno ponavlja, a na drugim utakmicama golmani mogu da izađu po metar van gol linije i sudije ostaju neme!

Očigledno, kad je, ili – ili, uvek se sudi protiv nas. Čak i kad je jasno da je odluka delioca (ne)pravde direktno na našu štetu, pa još u prvom poluvremenu ostanemo sa igračem manje. Moramo li mi to do kraja šampionata da naučimo da igramo sa desetoricom?!

Da se ne vraćamo na početak sezone i greške koje su poslužile za demontraciju na radionici koju je držala Sudijska komisija FSS pred novinarima u „kući fudbala“ pred početak nastavka šampionata. I da ne pominjemo neke druge situacije, koje se mogu svrstati u kategoriju „lakših“ prekršaja na našu štetu, kao odluka da se igra na terenu na kojem nisu postojali elementarni uslovi.

Postoje, naravno, sudije koje pošteno rade svoj posao bez obzira na razne pritiske i njima svaka čast, dižemo glas protiv ovih drugih, koji su nam Evropu već uskratili, a izgleda da bi hteli da nas izbace i iz plej – ofa. I bez obzira na sve, nastavljamo na terenu da se borimo časno i viteški, ali ne želimo više da ćutimo i tražimo od nadležnih samo jednu stvar – ravnopravan tretman u odnosu na ostale - stoji u saopštenju FK Napredak.

Video: Promašio penal, ponovili ga - i opet promašio: Blamaža kapitena Vojvodine sa bele tačke

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    7. mart 2022 | 22:03

    Ovo je sramota sta se ove godine radi, Bjekovic i ekipa rade punom parom.

  • Ja, pa ja

    7. mart 2022 | 22:03

    Nasoj ligi ni VAR nije dobar, ni VAR ne pomaze. Ako je bio ofsajd milimetarski, pa i to je ofsajd, sta nije jasno.

  • FANTOM

    7. mart 2022 | 23:45

    Penal za Proleter u prvom poluvremeni kada igrač na zemlji rukom zaustavlja loptu. Napredak je morao igrati bez dva igrača zbog nedosuđena crvena kartona. Razumem sudiju, nije lako suditi u palankama koje su nekom dekretom proglašeni gradovima. Nije ni čudo ona koja kaže što južnije to tužnije. Ni autoputevi im nisu doneli kulturu sem onih koji su sreću i kulturu pronašli u Beogradu. Kako im se ono zvaše stadion u Kruševcu za vreme Juge. Stadion Mladosti. Komunisti ga izgradili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA