≫ 

Menig pred meč Partizana i Fejenorda: Dobro je što igramo u Beogradu, popravili su formu

U prethodnom periodu su pobeđivali kod kuće i imali više problema na gostovanjima, ali sad su promenili trenera, koji je baš dobar i to je uticalo na tim, kaže fudbaler crno-belih

  • 2
Kvinsi Menig Foto: FK Partizan

Ako je neko relevantan da sudi o kvalitetu holandskog fudala i nadolazećeg rivala Partizana u osmini finala Lige konferencija - Fejenordu, onda je to svakako Kvinsi Menig, koji je krajem proteklog leta stigao upravo iz pomenute zemlje i lige i apsolutno je upoznat sa kvalitetima tima sa kojim će se u četvrtak od 18.45 (Arena sport Premijum 1, RTS) suočiti crno-beli.

Menig je pre nekoliko godina, kao član Cvolea, postigao gol protiv ekipa iz Roterdama, no, od tada do danas se mnogo toga promenilo i u timu i u samoj Erediviziji u kojoj se pomenuti tim bori za šampionsku titulu (trenutno treći na tabeli, iza Ajaksa i PSV).

Menig kaže da je bilo interesantno otkako je žreb za Ligu konferencija "ukrstio" Partizan i Fejenord.

- Kad smo izvukli Fejenord, zvalo me je mnogo ljudi iz Holandije i svi su mi poželeli sreću. Utakmicu će uživo prenositi i holandska televizija, gledaće i navijači Ajaksa i navijati za mene - kaže uz osmeh Kvinsi Menig.

Upitan da li će porodica i prijatelji doći u Beograd na prvi meč, fudbaler kaže:

- Prijatelji i porodica će pokušati da dođu u Beograd, a sigurno će biti na revanšu u Roterdamu.

Video: Menig pocepao mrežu Milanovčana, trener Partizana u transu

Veruje vezista Partizana da je dobro što njegov tim prvi meč igra u Beogradu, jer je tim iz Roterdama u minulom periodu popravio formu, pogotovo na domaćem terenu.

- U prethodnom periodu su pobeđivali kod kuće i imali više problema na gostovanjima, ali sad su promenili trenera - baš je dobar i to se odrazilo na tim! Sada igraju dobro i kod kuće i na strani. Smatram da je za nas dobro što ćemo prvu utakmicu da igramo kod kuće, da u Beogradu napravimo dobar rezultat i idemo s njim u Roterdam.

Seća se Menig da je u dresu Cvolea bio i strelac protiv tima sa "De Kajta".

- Sećam se tog gola protiv Fejenorda, veoma važnog za Cvole. Moj tadašnji klub borio se za opstanak i nismo baš bili u dobroj formi, a oni su bili prvi i postali su šampioni te godine. Cela Holandija je gledala tu utakmicu, na početku sam iskoristio brzinu, pobegao čuvarima, prešao golmana i pogodio mrežu - kaže Kvinsi Menig, upitan o pomenutom golu iz 2017. godine.

U protekloj sezoni Menig je branio boje Tventea, odakle je i stigao u Partizan, a njegov tim je tada dva puta remizirao sa Fejenordom.

- Tada, dok sam igrao za Tvente, dva puta smo remizirali sa Fejenordom. Trebalo je bar jednom da pobedimo, ali nismo uspeli da postignemo gol.

O navijačima Fejenorda, koje nekada bije i zao glas, Menig ima samo reči hvale.

- Navijači Fejenorda prave neku vrstu lude atmosfere, slično kao i na srpskom derbiju. Za mene je to najbolja atmosfera u Holandiji.

Otežavajuća okolnost po crno-bele svakako je izostanak Rikarda Gomeša, koji je u prethodnom meču sa Spartom dobio crveni karton, samim tim i suspenziju.

- Rikardo će, na žalost, propustiti utakmicu u Beogradu, ali tu je Marko Milovanović–veliki talenat. Već je pokazao da je dobar igrač, ako bude igrao–biće to dobro - zaključuje Kvinsi Menig.

Video: Stanojević se pravdao treneru Spartaka zbog VAR penala

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA