Premijer liga zabranila emitovanje na teritoriji Rusije, Englezi donirali milion funti Ukrajini

Bez jedne od najkvalitetnijih liga na teritoriji Rusije do daljeg

  • 3
Oleksandr Zinčenko i Vitalij Mikolenko Foto: Tanjug / AP

Zbog situacije na granici između Ukrajine i Rusije i eskalirajućeg stanja koje se ne smiruje ni oko deset dana po početku sukoba, došlo je do brojnih potresa i u sferi sporta. Ruski klubovi i reprezentacije izbačeni su iz svih košarkaških, fudbalskih i rukometnih takmičenja, teniseri moraju da nastupaju pod zastavom Teniske federacije Rusije, a sada su počele da trpe i sportske televizije iz ove zemlje.

Naime, Premijer liga je odlučila da prekine saradnju sa ruskim emiterom "Oko Sport" zbog pomenutog sukoba. Na sastanku čelnika ovog takmičenja odlučeno je a se uz osudu postupaka Rusije donira i milion britanskih funti (oko 1.200.000 evra) kao pomoć žrtvama rata u Ukrajini.

Odluka je doneta u utorak rano ujutru, a britanski mediji pišu i da je Fudbalska asocijacija Engleske suspendovala ugovor sa ruskim emiterom koji je prenosio utakmice FA kupa Engleske.

- Premijer liga i klubovi doneli su jednoglasnu odluku u utorak da prekinu ugovor sa ruskim emiterom Rambler (Oko Sport) sa momentalnim stupanjem na snagu i da milion funti doniraju u znak podrške ljudima iz Ukrajine. Liga najstrože osuđuje Rusiju i njenu invaziju na Ukrajinu. Pozivamo na mir, naše misli su sa svima koji su pogođeni ratom. Donacija vredna milion funti biće poslata u vidu humantiarne pomoći, kako bi odmah došla do onih kojima je potrebna.

Na ovaj postupak smo se odlučili nakon nedelje tokom koje smo na sve moguće načine pokazivali podršku Ukrajini. Svi kapiteni nosili su specijalno dizajnirane trake, a navijači su se pridružili igračima, menadžerima, zvaničnim licima u minutu solidarnosti i ćutanja pred početak svakog od mečeva.

Na svim velikim ekranima na stadionima je bila ispisana poruka 'Fudbal stoji zajedno' uz boje ukrajinske zastave. Poruka solidarnosti je stigla do navijača u celom svetu zahvaljujući prenosima Premijer lige, što je samo dodatan raznim načinima na koje klubovi pokazuju podršku Ukrajini - stoji u saopštenju koje je izdala Premijer liga.

Video: Delije istakle emotivan transparent za Dragovića: Kakav deda, takav unuk

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙄🙄🙄

    8. mart 2022 | 17:52

    Boli njih djon za Ukrajinom. Pomazu im samo zato sto ih je Rusija napala jer hoce Rusiju da slome. Zasto niko nije pomagao Srbiji, Iraku, Avganistanu, Siriji, Libiji? Lomila je Rusija i daleko vece i jace od Ukrajine i NATO-a pa ce i sad!

  • Mimmi

    8. mart 2022 | 17:41

    A od kada su fudbaleri pametni???

  • 1

    8. mart 2022 | 19:56

    I ja sam zabranio englesku premijer ligu u svojoj kući 🙂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA