≫ 

Bajern izvukao sedmicu protiv Salcburga uz istorijsko veče Levandovskog, Liverpul porazom prošao dalje

Bajern lako savladao Austrijance posle 1:1 u prvom meču, Inter nije mogao do preokreta

  • 7
FK Bajern

Foto: Tanjug / AP

Muke, muke... Ali Liverpul ide dalje u četvrtfinale Lige šampiona! Engleski velikan mogao je i morao je mnogo ranije da reši dvoboj sa Interom večeras na "Enfildu", ali je na kraju morao da strepi do poslednje sekunde, iako su gosti igrali sa desetoricom poslednjih pola sata. Na kraju, samo pirov trijumf Nerazura nakon golčine Lautara Martineza, nedovoljan da ih pošalje u narednu fazu - 0:1 (0:0).

Posle slavlja u Italiji, Liverpulu je bilo i više nego jasno da je potrebno samo što duže da izdrži protiv Nerazura i da eventualno dođe do još jednog gola koji bi stavio tačku na sve to. Međutim, u tome su Redse tri puta sprečavale stative i prečke.

Dva puta je okvir gola pogodio Mohamed Salah, a jednom je to učinio Matip i sve to je uslovilo da Liverpul ipak ostane na nuli večeras u Engleskoj. Daleko od toga da je Liverpul igrao loše, jednostavno se može reći da nije imao sreće da barem jednom matira Italijane.

A oni su iskoristili momenat inspiracije svog fudbalera, Lautara Martineza, koji je u 61. minutu u velikom stilu zatresao mrežu Engleza. Okrenuo se na nekih 19 metara iskosa sa leve strane i gađao je kontraugao. Lopta je letela besprekorno i završila u gornjem desnom uglu mreže. Niko nije mogao na stadionu da veruje da je time prepolovljena prednost Liverpula.

Međutim, samo minut kasnije i olakšanje za domaće. Pravu glupost napravio je Aleksis Sančez koji je nakon žutog kartona u nadoknadi prvog poluvremena zaradio i drugi nakon oštrog starta, čime je delimično zapečatio sudbinu svoje ekipe, koja potom do kraja nije bila nimalo opasna po gol.

Kada upadnete u Bajernovu mašineriju, onda ne možete iz nje tek tako da izađete. Uverio se u to večeras Salcburg koji je od početka do kraja ličio na raspuštenu četu u Bavarskoj i nije imao ama baš nikakve šanse protiv momaka u crvenom koje je tako maestralno predvodio Robert Levandovski, koji je večeras ušao u istoriju Lige šampiona - 7:1 (4:0).

Poljak je, naime, postigao najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona, pošto je to učinio za 23 minuta i time nadmašio Marka Simonea, koji je 1996. godine na meču Rozenborga i Milana istu stvar učinio za jedan minut više. Kao što smo rekli, sve je krenulo u 11. minutu kada je Leva izborio prvi penal i matirao golmana Austrijanaca.

Nastavilo se devet minuta kasnije, kada je akter bio isti. Ponovo je izborio penal nakon VAR provere i ponovo je gađao isti deo mreže kao i prethodnog puta. Golman Salcburga to nije očekivao i već tada je bilo jasno da Austrijanci nemaju šta da traže.

Poljski fudbaler je svoj niz krunisao het-trikom u 23. minutu. Bio je to jako zanimljiv gol, nakon što je ispala čitava odbrana Salcburga uz golmana, a Levandovski je pratio loptu sve do mreže gde se samo poklonio i stavio tačku na akciju. Do kraja poluvremena videli smo i gol Serža Gnabrija koji je produbio agoniju gostiju.

Ni nastavak utakmice nije bio nimalo šaren za Salcburg. Naprotiv, već u 54. minutu "oglasila" se petarda nakon gola Tomasa Milera, a do kraja je Bajern uspeo da izvuče i sedmicu na Lotou uz po pogodak pomenutog Milera u 83. minutu i Liroja Sanea tri minuta kasnije. U međuvremenu jedini gol za goste, ako ih to može ikako utešiti, postigao je Kjergord u 70. minutu.

Tok utakmica

90. minut: Pet minuta nadoknade gledaćemo na "Enfildu" i sve smo bliži proglašenju "pirove" pobede Intera.

KRAJ UTAKMICE: U Minhenu je gotovo. Neće ni biti nadoknade, niti ima potrebe za tako nečim.

86. minut: GOL! Sedmica na Lotou... Liroj Sane. Cepa mrežu ovaj fudbaler posle dodavanja Levandovskog. Kakav debakl Austrijanaca.

83. minut: GOL! Kladioničarski rečeno, 7+! Može se reći i bruka Salcburga... Ovoga puta je strelac Tomas Miler. Ostao je nebranjen na 11 metara, dodao mu je loptu Sane i to je bio lak posao za Nemca.

76. minut: STATIVA! Salaha baš, baš neće... Opet je pogodio okvir gola. Samo da se to Liverpulu ne obije o glavu u poslednjim momentima ovog meča.

73. i 78. minut: Oko 12 minuta igre je preostalo u Minhenu, dok će se u Liverpulu igrati još 17 minuta uz nadoknadu.

70. minut: GOL! Samo se ređaju dešavanja na sve strane... Bajern je primio prvi gol večeras, Kjergor je u 70. minutu smanjio na 5:1, ali to neće mnogo pomoći Austrijancima.

63. minut: AUUUUUUU! CRVENI KARTON! Crveni karton za Aleksisa Sančeza, zaslužen bez ikakve dileme, drugi žuti je u pitanju... Oštar start i sudija Lahoz nije imao nikakvu dilemu. Kakva glupost fudbalera Intera.

62. minut: GOL! Bliži smo produžetku na "Enfildu"... Nije gol, nego golčina Lautara Martineza! Okrenuo se, raspalio udarac sa 18 metara i pogodio kontra ugao. Velika greška Van Dajka koji ga nije izblokirao, imamo dramu u Engleskoj!

59. minut: Lautaro, Lautaro ne pogađa! Bilo je jako blizu, lopta se odbila od odbrambenih igrača Liverpula i završila u korneru nakon njegovog šuta sa oko 11 metara.

62. minut: Mnogo izmena u Minhenu u poslednjih nekoliko minuta... Upamekano je zamenio Ernandeza u Bajernu, a Adamu i Adejemi su izašli u korist Kjergora i Seska u Salcburgu.

52. minut: STATIVA! U Liverpulu se igra tek 52. minut, zbog predugačke nadoknade... A tamo - stativa, Salah je šutirao sa 11 metara, mogao je da reši sve dileme.

54. minut: GOL! Petarda u Minhenu! Tomas Miler! Okrenuo se Nemac, šutirao uz stativu i pritom je pogodio, lopta se odbila u mrežu za 5:0...

46. minut: Počelo je drugo poluvreme i u Liverpulu, gde je na odmoru D'Ambrozio zamenio De Fraja. Žuti karton je brzo zaradio Robertson...

46. minut: Nastavljen je meč u Minhenu, a uskoro se očekuje start i u Liverpulu. Na poluvremenu smo videli dve promene u Salcburgu - Sole i Sajvald su izašli, a ušli su Pjontkovski i Sučić. Na drugoj strani Gnabri izlazi u korist Sara.

POLUVREME NA ENFILDU: Veliki odmor i u Liverpulu, gde nema golova.

45+6. minut: Žuti karton dobio je Vidal bukvalno na nekoliko sekundi pred kraj prvog poluvremena, pre njega i Aleksis Sančez. Trent Aleksander-Arnold šutira malo pored gola iz slobodnog udarca.

POLUVREME U MINHENU: Veliki odmor u Minhenu, gde je sve već uveliko rešeno posle četiri gola Bajerna... U Liverpulu ćemo gledati još dva minuta igre.

45. minut: Čak pet minuta nadoknade imaćemo u Liverpulu zbog prekida zbog navijača kojem je bila potrebna pomoć. U Minhenu ćemo gledati još minut fudbala u prvom delu.

41. minut: Robertson je startovao oštro na ivici kaznenog prostora i malo je nedostajalo da skrivi i penal i zakuva meč. Prethodno je Diogo Žota dobio žuti karton... Hakan Čalhanoglu je šutirao pravo na gol iz tog slobodnjaka iskosa, pokušao je da iznenadi čuvara mreže Liverpula, ali je ovaj bio spreman na tako nešto.

40. minut: Samo se ređaju šanse pred golom Salcburga... Benžamen Pavar je pokušao da glavom savlada golmana austrijske ekipe, a lopta je prošla malo pored desne stative.

37. minut: Umalo da bude 5:0 i umalo da gol ponovo postigne Robert Levandovski. Nakon jednog povratnog pasa šutirao je sa oko 14 metara, ali mu je lopta prešla preko noge i završila u tribinama.

34. minut: Večerašnji het-trik Roberta Levandovskog najbrži je postignut u istoriji ovog takmičenja. Poljak je to uradio za 23 minuta, čime je srušio Marka Simonea koji je za 24 minuta uradio istu stvar na meču Rozenborg - Milan tokom 1996. godine.

32. minut: GOL! Dok na "Enfildu" imamo prva uzbuđenja, u Minhenu je već 4:0. Ne, ovoga puta nije gol postigao Levandovski, već je to učinio Serž Gnabri. Našao se iskosa sa desne strane, šutirao je jako i lopta je prošla ispod rukavice čuvara mreže Salcburga.

31. minut: PREČKA! Umalo da do prednosti na "Enfildu" dođe domaći tim. Matip je pogodio prečku nakon udarca glavom nakon centaršuta.

29. minut: Posle oko dva i po minuta pauze nastavljamo sa igrom na "Enfildu". Nadamo se da će sa navijačem biti sve kako treba.

26. minut: PREKID! Utakmica u Liverpulu je prekinuta zbog toga što je nekome u publici pozlilo i neophodna mu je hitna medicinska pomoć. Ovo nije prvi put da se slična stvar dešava na terenima u Engleskoj u poslednje vreme.

23. minut: GOL! Ne stižemo ni da odmorimo, a Bajern već ima 3:0! Ponovo Robert Levandovski, samo 11 minuta mu je bilo potrebno da dođe do ovog podviga. Ali gledaće se ovo u VAR sobi zbog potencijalnog igranja rukom Zilea...

21. minut: GOL! Robert Levandovski ponovo uspešan i to je već velika prednost za Bajern. Identično je sve bilo kao prvi put, kao da smo doživeli mali deža-vi.

20. minut: PENAL! Novi prekršaj, ponovo je Veber bio u duelu sa Levandovskim. I mogao je vrlo lako to biti i penal, jer se odigralo na granici kaznenog prostora. I jeste, posle reakcije VAR sobe.

20. minut: Zanimljivo je da je ovo sedma uzastopna sezona u kojoj Levandovski postiže 40+ golova za Bajern. Samo tri igrača u ovom veku su više od jedanput uspevala da dođu do 40+ golova u sezoni za svoj klub. To su, naravno, Leo Mesi i Kristijano Ronaldo. Prvi je to uradio deset puta, a drugi devet puta.

18. minut: I dok u Minhenu već "gori", na Enfildu je jako mirno. Jasno je da takva situacija više odgovara domaćima koji već imaju prednost od 2:0.

15. minut: Auh, kakva je ovo bila šansa za Salcburg da momentalno dođe do poravnanja. Nikolas Sajvald je izašao u situaciju jedan na jedan sa golmanom Bajerna, ali je Nojer maestralno odbranio i skrenuo loptu u korner, posle kojeg nije bilo veće opasnosti.

12. minut: GOL! Laka realizacija Levandovskog sa bele tačke. Gađao je u svoju levu stranu, a golman je otišao u suprotnu.

10. minut: PENAL! Klemon Turpan pokazuje na belu tačku za Bajern. Srušen je Robert Levandovski u kaznenom prostoru i deluje da je francuski sudija doneo pravu odluku.

6. minut: Prva solidna akcija fudbalera Intera. Sve je krenulo sa leve strane terena, usledio je centaršut koji je izbijen na ivicu kaznenog prostora gde se nalazio Denzel Damfris, ali je šutirao pravo u golmana Liverpula.

1. minut: Počele su obe utakmice večerašnjeg programa Lige šampiona. Podsetimo, Liverpul brani 2:0 iz prvog susteta protiv Intera, a Bajernu treba pobeda nad Salcburgom posle 1:1 iz prvog dvoboja.

Komentar pre mečeva:

U prvom meču Liverpula i Intera odigranom u Milanu nije bilo golova sve do 75. minuta, a onda je ekipa Jirgena Klopa za osam minuta postigla dva gola i tako napravila veliki korak ka četvrtini finala.

Ipak, s obzirom da pravilo gola u gostima ne važi, prednost engleske ekipe svakako nije nedostižna, ali će timu Simonea Inzagija biti izuzetno teško da nadoknade zaostatak iz prvog meča.

Sa druge strane u duelu Bajerna i Salcburga sve je otvoreno, s obzirom da je prvi meč završen nerešnim rezultatom - 1:1.

Iako minhenski velikan slovi za velikog favorita, sigurno da će se mladi austrijski tim pošteno "potući" za prolaz u narednu fazu takmičenja, a da imaju svoju šansu govori i nešto slabija forma minhenskog kluba.

Video: Goleada u zavejanim Lučanima: Voždovac trijumfovao 4:2 protiv Mladosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    8. mart 2022 | 21:51

    Sto me ovaj Levandovski nervira sa ovim glumatanjem dobrotvora.I nosenjem ove trake oko ruke.

  • Goxy

    8. mart 2022 | 21:25

    Vidim mesaju politiku i sport

  • Mata zamlata

    8. mart 2022 | 22:47

    Glodari zvone kako zvezda primi 7 komada , oni , bajern, kantaju koga pozele sa 5+, realno . Dobro smo mi i prosli :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA